Najdi forum

Pozdravljeni.
Sem student, star 20 let. Moj problem je trema oz. socialna fobija. Bojim se situacij v katerih se moram javno izkazat, velikokrat mi je problem poklicat po telefonu ali jesti v restavraciji. Moti me, ker se mi hitro zacnejo tresti roke, vcasih tudi glave ne morem obdrzati pri miru. V Avstriji sem v lekarni kupil kapsule z ekstraktom iz rastline kava-kava, jemal sem jih 3x na dan in to 30 dni . Ucinek je bil pozitiven, saj se je strah zmanjsal, vendar se je vedno prisoten. Zanima me, ali se da pri nas v lekarni dobit kaksno pomirjevalo ali zdravilo proti tresenju ali fobiji.

Hvala

Spoštovani Viki,
zoper socialno fobijo so pri nas na voljo odlična zdravila,ki vam jih bo predpisal vaš psihiater.Za izbor so bo odločil glede na svoje izkušnje in obsežnost vaših težav.Tega mesta ne moremo zlorabljati za reklamiranje posameznih preparatov, končno je za njihove zaželjene, pa tudi stranske učinke pravno odgovoren tisti, ki zdravilo predpiše.

Pozdravljen!

Tudi sam sem še do pred nekaj meseci imel zelo podobne težave (tresenje rok in glave v družbi in javnosti), dokler mi ni g. doktor (kateremu se najlepše zahvaljujem) na tem mestu svetoval izvajanja avtogenega treninga, za katerega moram reči, da mi je 100% pomagal. Priporočam ti, da še pred uporabo zdravil poskusiš s tem. Jaz sem se učil po knjigi Avtogeni trening – sprostitev v stiski.

Veliko sreče!

lp

Pozdravljen Viki!
Jaz sem prav danes imela en javen nastop pred razredom. Brala sem referat.
In veš kaj? Vse je v glavi. Če se boš ti prepričal, da nekaj zmoreš in si to še naprej ponavljal, boš to res zmogel in tako premagal strah. Vendar se moraš zelo zbrati. Raje preberi kakšno dobro knjigo, kot pa da jemlješ tablete.
Lep pozdrav
Mika

Prosim ce napisete kdo je avtor te knjige. Najlepsa hvala. W.

Hvala za nasvete.
Imam pa se eno vprasanje, kje je lahko v MB pridem do psihiatra?
Hvala

Obrnite se na Psihiatrični dispanzer oz. na ustrezni Zdravstveni dom.

Pozdravljeni!

Knjigo je napisal Hannes Lindeman.

lp

Pozdravljeni!

Imam se eno vprasanje. Kaksen je postopek zdravljenja ter kako dolgo traja?

Hvala za odgovor.

Spoštovana Viki!

Prvi učinki zdravljenja se bodo pokazali že v nekaj tednih, vendar je potrebno z zdravljenjem vztrajati nato še nekaj mesecev in v tem času aktivno sodelovati v psihiterapiji, najbolje v skupini.

Imam podoben problem pa me zanima, če poteka zdravljenje stran od javnosti, saj nočem, da bi moji kolegi oz. sodelavci vedeli, da moram obiskovati psihiatra. Mogoče je to še večji problem v manjšem kraju, kjer se vsi poznamo med seboj. V naših glavah obstaja tudi negativno mnenje do vseh, ki obiskujejo psihiatre pa se bojim, da bi me na nek način izločili.
Hvala za odgovor.
Janez

Spoštovani Janez,

povsem razumljivo je, da je pri vsaki psihiatrični obravnavi varovana zasebnost klienta, saj je k temu zavezan cel team že po zakonu o varovanju osebnih podatkov, zdravnik pa še posebej s Hipokratovo prisego. Pri svojem delu opažam, da se negativni prizvok, ki ga omenjate v zvezi z obiskovanjem psihiatra, ne le pri mojih pacientih, ampak tudi na splošno, polagoma izgublja in postajamo psihiatri vse bolj strokovnjaki na zaželjenem področju udejstvovanja in vse manj grozeči izpostavljeni del inštitucije. Pobrskajte malo po telefonskem imeniku, če ne želite k psihiatru v javni službi, se lahko oglasite pri zasebnem, oba veže enaka molčečnost.

New Report

Close