Najdi forum

Pozdravljeni,

Sem v svojih zgodnjih dvajsetih letih in tekom odraščanja smo v družini imeli kar nekaj bolezni. Problem je, ker se je strah pred boleznijo sedaj vkoreninil vame in imam strašno anksioznost. Lažje bi mi bilo, če bi se dobro počutila, vendar me neprestano nekaj boli in se bojim, da je kaj neodkritega in da bi umrla. Enako me je strah tudi za svoje bližnje.
Kaj naj naredim?

Morda malce slab odgovor, vendar nekatere stvari in nagnjenja so lahko dedna. Če so te bolezni v družini bile npr. 95 letni dedi ima visok pritisk – to je “normalno” in lahko bolje poskrbiš za dolgoročno zdravje (tako kot vsi) z zdravo prehrano, ne-kajenjem, športom itd. Če so bolj resna stanja npr. “Dedni” rak dojk za katerim je večina ženskega dela družine zbolela, pa pojdi k osebnemu zdravniku in se pogovorita okoli tega (dodatni pregledi, riziki, preventiva).
Prijemi spopadanja z anksioznostjo npr. Meditacija, joga, kamilični čaj itd. Pa ti tudi ne bi škodili (tako kot vsem) 🙂
Lp

Pozdravljena leonart123456,

anksioznost se pogosto izraža skozi številne telesne tegobe in strah, da imamo to ali ono bolezen ali da nas bi neka bolezen utegnila doleteti v bodoče. Dobro je, da opraviš preglede in se prepričaš, da je ta trenutek s tvojih zdravjem vse vredu, potem pa začneš delati na sobivanju z anksioznostjo – tako da bo tvoje življenje čim bolj kvalitetno.
Več o anksioznisti pa na forumu društva DAM: http://www.nebojse.si/Forum/
Vse dobro,
lep pozdrav,
Bernarda

New Report

Close