Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca strah

strah

Lepo pozdravljeni

Stara sem 21 let. Jaz sem tista, ki sem Vam že pisala glede bolečin v trebuhu in ponavljajočih se obdobij drisk in nato zaprtja. Pri driski sem opazila tudi sveže rdečo kri na papirjU. Ne vem, če gre za hemeroide, ker nisem bila pregledana s strani proktologa. Sem pa 16. marca naročena na koloskopijo. Gastroenterologinja mi je zaradi opisanih težav rekla, da je koloskopija in terminalna ileoskopija pri meni prioritetna in je prenaročila vse druge bolnike za tisti dan ter je pospešeno začela s pripravami na preiskavo. Mene je zelo strah tega pregleda in sem v dvomih. Sem srčni bolnik imam luknjico in šum na srcu, bronhialno in alergijsko astmo ter alergijo na vročino, pršico, mačjo dlako, pelode trav in plevela ter alergična sem bila tudi na antibiotik. Dva dni pred preiskavo moram vzeti 8 odvajal takoj po zajtrku Marilax želiščne tablete, drugi dan pa moram popiti 6 litrov elektrolitske tekočine in vzeti 6 kapsul antibotika Hiconcil 500 mg naenkrat eno uro pred preiskavo, da pride ven 3 g hiconcila zaradi nevarnosti okužbe s strani srca. Naročena sem tak v bolnišnici eno uro pred preiskavo samo skrbi me, da bi pri samem jemanju odvajal, elektrolitske tekočine in Hiconcila prišlo do kakšnega srčnega napada, alergije ali napada astme. Z gastroenterologinjo se nisem uspela pogovoriti o tveganju. Rekla je, da bom preiskavo naredila v blagi sedaciji in da ne smem jemati pred preiskavo nobenih tablet za pomiritev, za alergijo in za astmo. Preiskave me je tudi zelo strah, ker se razburim samo, če se me nekdo dotakne ali me želi objeti, kaj šele, da mi bodo potiskali cev v črevesje. Bojim se ker se ob teh reakcijah začnem zelo hitro tresti, moj srčni utrip se zelo pospeši, dihanje pa je zelo hitro in neenakomerno tako, da me je strah da lahko pride do poškodbe pri vstavljanju aparata, do srčnega ali asmatičnega napada in do zelo hude alergijske reakcije, ki bi lahko povzročila smrt.

Zanima me tudi kaj je to blaga hemoliza in razložitev krvnih izvidov.

K-Lkci=9.18 K-Erci=4.77 K-Hb=142 K-Ht=0.421 MCV=88,3 MCH=29.8 MCHC=337 K-T=353
Venozni odvzem s-proteini= S-elfor.prot= S-CRP=3 sečnina=2.9 S-kreatinin=27 S-NA=139 S-K=4.73 rahla hemoliza S-klorid=102 S-ANCA=negativno S-AGA-IgA=negativno S-AGA-IgG=negativno S-EMA=negativno S-ASCA:IgA=negativno S-T tranglutaminaza=2

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za pomoč in za odgovore, ker me je res zelo strah.

Pozdravljeni!
Meni se zdi, da je vaš strah krepko pretiran, v napisanem ni nič takega, kar bi že v naprej kazalo na nevemkakšne nevarne zaplete pri sicer varni preiskavi. Prijetno pač ni, tako ne čiščenje črevesa pred preiskavo kot ne sama preiskava, blaga sedacija pomeni, da dobite terapijo za “pomiritev”. V Izvedenih labolatorijskih izvidih ni nič posebnega, hemoliza pomeni razpad rdečih krvničk (tu gre za dogajanje po odvzemu krvi in ne v telesu)
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close