Najdi forum

Sem studentka, na koncu studija. In nekako je prisel cas, ko se je treba odlocit za prihodnost. Ker sem dodiplomski del(precej zahtevnega naravoslovnega studija) opravila zelo uspesno, se nekako od mene pricakuje iz vseh strani, da bom seveda nadaljevala na podiplomskem nivoju(dobila sem ponudbo za MR). Tu nastopi strah-ali bom zmogla? Ali bom srecna? Ali BOM POTEM DOBILA SLUZBO?. Bistvo vsega je moj strah pred tem, da ambiciozni prihodnosti ne bom kos… Mi lahko svetujete kaksno UPORABNO METODO, kako bi se tega znebila? Knjigo,…karkoli, samo da bi mi pomagalo! Hvala

Pozdravljena, Maia!

Pozoren sem postal na tvoj stavek “Se nekako od mene pričakuje iz vseh strani, da bom seveda nadaljevala na podiplomskem nivoju”.

Odgovori si na naslednji vprašanji: Kdo to od tebe pričakuje? Si to želiš tudi ti?

Meni se zdi najpomembneje, ali si ti želiš podiplomskega študija. Ne zanimajo me želje drugih, saj boš ti morala študirati, ne tisti drugi, ki si tega želijo.

Če boš ugotovila, da si želiš, se ne obremenjuj z bojaznijo, ali boš zmogla. Seveda boš. Če človek nekaj resnično želi doseči, bo to tudi dosegel. Naj te strah ne odvrne od tvoje namere.

Če si ne želiš nadaljevati študija, se ti ni treba udinjati volji drugih. Nihče te ne more prisiliti, da narediš nekaj, kar nočeš, razen če sama v to ne privoliš zato, da bi jim ugodila. Če to narediš, boš njim sicer ugodila, sebe pa boš s tem poteptala. Kdor sebe potepta, pa ne more biti niti zadovoljen niti srečen.

Ključnega pomena je, kaj si ti želiš. Vzemi si čas. Ko si boš odgovorila na to vprašanje, samo sledi temu in ti ne bo žal.

Lepo se imej in pogumno naprej!

Brane Krapež Šola čustvene inteligence <http://www.cdk.si/sci>

New Report

Close