strah
LEpo pozdravljeni.
Kot vsi, ki pišejo po tem forumu sem tudi jaz takšna da imam eno težavo. Težava ni samo moje, se pa čutim odgovorna za njo. Nekako je problem takšen:
s fantom sma skupaj slabega pol leta. Vse je lepo in prav, le ena težava je nastala. Ker se veliko pogovarjava, je težava zato malo manjša in jo skušama rešiti. Vendar, problem je v tem. Pri fantu vlada veliko nezaupanje do mene, in velik strah pred izgubo mene. Strah ga je, da me bo izgubil. Čeprav pravi, da ve, da ga ne bom prevarala ali karkoli. Oba sma skupaj zelo srečna, oba sma imela že večletne partnerje, ampak oba trdima da tako lepo nama še ni bilo. In da do sedaj še nobeden od naju ni čutil takšne ljubezni kot je tukaj. Edini problem je strah pred izgubo in nato nastane še nezaupanje. Kako to rešiti?
sama se napisala da se počutim, malo krivo! to je bilo mišljeno tako, da nehote rečem kakšen stavek, ki če si ga razčlenih, definitivno deluje dvoumno. In tukaj je glavni problem. Ker on ga obrne na nezaupanje in praktično deluje kot da mu ležem. Kar pa mene zelo boli. Kako, kako pomagati?
hvala
Občtki nezaupanja in strah, da ga boste zapustili, so neprijetni za vas in vašega fanta in slabo vplivajo na vajino zvezo. Dobro je da ste se tega zavedate, sedaj ko je vajina težava še sveža in ko sta skupaj šele pol leta. Precej možnosti imata, da jo bosta lahko rešila.
Pravite, da se čutite odgovorni za to kar se dogaja, ker pogosto izrečete misli, ki se dajo razumeti tako ali drugače. opazili pa ste tudi, da jih vaš fant vedno razume v slabem pomenu. To ni vaša krivda, on jih razume tako, kot jih je sposoben razumeti. Fantovo nezaupanje v vas ima lahko različne vzroke. Morda je za njim slaba izušnja s kakšnim dekletom in se sedaj boji, da se bo ponovila z vami. To je ena možnost, druga pa je, da je fant ne zaupa samemu sebi, da ima slabo samopodobo kot moški in da se boji, da za vas ni dovolj dober. Od tod lahko izvira njegov strah in občutek ogroženosti. Izberite primeren trenutek in se poskusite z njim odkrito pogovoriti. Če se nezaupanja do vas ne bo mogel rešiti, mu svetujte naj poišče strokovno pomoč. Povejte mu, da ga imate radi in da mu boste v oporo.
Alenka B
Lepo pozdravljeni!
Hvala za odgovor! Vendar bi želela še nekaj odgovorov. Napisali ste mi naslednje : “opazili pa ste tudi, da jih vaš fant vedno razume v slabem pomenu. To ni vaša krivda, on jih razume tako, kot jih je sposoben razumeti. Fantovo nezaupanje v vas ima lahko različne vzroke. ” On, pravi da je meni že zaupal, samo da sedaj ko sem nekajkrat rekla res dvomljive stvari in jih je on razumel kot slabo pa se je zaupanje zmanjšalo. Oziroma ga več ni. Kako mu sedaj vliiti zaupanje? Meni osebno je zelo hudo, ker ima slabo mnenje o meni. Seveda ga razumem da tudi njega žre. Torej, kako rešiti težavo z nezaupanjem. Oba sma pripravljena storiti popolnoma vse za ponovno zaupanje.
Hvala za pomoč