Najdi forum

Z fantom sva že skupaj tri leta in še vedno imam občutek, da za njega nisem dovolj dobra! Vedno ko gre kam sam (al z mamo na potovanje al s kolegi) vedno pomislim na to, kaj če me zamenja z drugo! Vem, da to pomeni nezaupanje. Ampak enostavno se občutka ne morem zgubit. V glavi vem, da me ima full rad in da me ne bi prevaro, veliko krat se zgodi, da opazi kaj me muči in vedno se morem potem znjim o tem pogovorit, ker on pravi da se tiče to naju oba (jaz pa v časih enostavno vse zapiram vase) toliko me že pozna, da točno ve kam pes taco moli. Kaj je z mano narobe. Zakaj si nemorem občutka, da ga bom izgubila izbit iz glave?????????????
Nisem še imela nikdar fanta ki bi me varo ali pa jaz njega (zato mislim da to ni razlog) KAJ TOREJ JE?????????????????”
Pa še to ko kam gre in se celi teden ne vidima (to je mogoče 3x na leto) imam občutek koda se mi je porušil svet in cele dneve jočem! Nevem al sem malo že nora al kaj nevem! Pomagajte!!!!!!!!!

Najprej sprejmi samega sebe. Takšna kot si si najbolj čudovita, ljudje v drugih najraje opazijo njihovo zadovoljstvo do življenja. To jih vedno privlači, pa čeprav ne vedo zakaj. Pa saj to ni važno, vse svoje strahove, moraš vreči stran. In ta naloga je, da se sprejmeš. Ti si dobra, unikatna oseba in nekdo te ima, ker si to kar si. Ti ga imaš, ker ga ljubiš, ampak ljubezen nikogar ne priveže nase. K ljubezni se moramo vedno vračati. Ona obstaja, je tam in naša naloga je, da k njej pridemo. Ko nas enkrat najde, se moramo potruditi, da bo naša tudi ostala, vendar ne tako, da jo bomo privezali, temveč tako, da jo bomo negovali.

primož

Hmm, imam punco, ki malo spominja nate, vendar v veliko manjši meri. Enostavno se moraš sprijaznit, da ne moreš naredit nič glede tega, če te bo (kakor praviš) zapustil in šel z drugo. S tem ga samo obremenjujes (verjemi mi) in namest da bi uživala ob njem (tudi ko nista fizično skupaj), delaš škodo sebi, njemu in vajinemu odnosu. Ni dobro, da to zadržuješ v sebi, ni pa dobro da mu nonstop jamraš kako te bo prevaral. O tem se morata pogovarjati in če si pametna boš kmalu dojela, da se ne splača obremenjevat s tem, kajti ravno s tem ga lahko v bistvu postopoma “odganjaš” od sebe. Bojiš se pa verjetno tudi zato, ker nimas veliko drugih aktivnosti, hobijev oz. prijateljev in se bojiš ostati sama. Logika je pa enostavna, če je pravi in te ima rad kot si želiš, ne bo šel z drugo. Če pa ni, je pa boljše da to čimprej izveš. Še kaj?

Najprej se vama zahvaljujem za odgovor! V bistvu mu sploh ne težim z tem da bo z drugo, da me bo prevaro….. Ampak enostavno imam zraven njega neke vrste komplekse kot da nisem dovolj dobra zanj. Nikoli mu ne rečem, da kam nesme it. Ampak mi je full hudo ko ga ni! Recimo ko je šal z mamo v Italijo sem bla full lubusumna in celi teden sem se cmerla, ker me je klical samo enkrat na dan pa še takrat se ni kaj dost meno z menoj. O.K. sej mi je rekel, da hoče imet na počitnicah malo mira. In recimo zdaj gre tudi na morje z mamo in meni ni blo prav, da z njo gre z mano pa nebi šel ker ima popravne! Sedaj sma toliko časa skupaj, da bi ji lahko vsaj rekel če lahko grem zraven z njimi. O.K. sedaj grema na morje vseeno.
Zanima me ali sem prav ravnala:
On gre z mamo na morje za 14 dni. Meni pa to ni bilo prav (in mi še vedno ni) zato sem se odločla da grem nekje v istem obdobju jaz z kolegicami na morje! Sicer grem jaz za en teden ampak pridem nekje en dan kasneje domov kot on. Sedaj ko imamo že vse plačano sem mu tudi povedala da grem in občutek mam da mu ni prav, da grem s kolegicami na morje!!!!!! Sedaj mi vedno naprej meče češ da kak drago je to kaj gremo in da bi raje šparala za naju….. in češ, dak grem z njim na morje…..
Nevem ali sem naredila napako, da grem????

Morda boš našla vzrok v tvojem otroštvu. Pomisli, kaj se je takega dogajalo, da se bojiš, da bi te nekdo zapustil. So te preveč kritizirali, da si izgubila zaupanje vase ali pa je eden od staršev na kakršen koli način odšel (ločitev, delo, čustvena distanca). Tako se boš lahko zavedala, da je tisto preteklost in fant nima s tvojimi starši nič skupnega, edino to, da ni kar naprej s tabo, pa to ni zato, ker te ne bi imel rad.

imej se rada! to je vse kar moras narediti. po mojem mnenju imas zelo nizko samozavest in od tu izvira vso to nezaupanje in obcutek manjvrednosti.

nauci se spostovati in se ljubiti

*-*

Pogovor, pogovor, zakaj vse to tukaj, povej mu kaj pa tebe moti.

Primož

New Report

Close