Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca strah

strah

Pozdravljeni!
Hči ima nekako od mature dalje težave. Pravi da se za sve malenkosti preveč sekira, potem jo boli trebuh, slabo se počuti, včasih dobi celo vročino (okrog 37).
Maturo je zelo uspešno opravila, sedaj je na faksu. Je sposobna, se pridno uči, ima “zic leder”- kot temu pravimu- mislim, da se ne bi rabila sekirat. Ve, da jo ne silimo, da ne pričakujemo od nje ničesar- zaradi mene bi lahko imela tudi “le” srednjo šolo. Skratka- ne vidim nekih pritiskov. In vendar se sekira, kako bo, Ljubljana ji je zoprna.
Nocoj celo noč ni spala, ker je danes pisala prvi kolokvij, cel teden jo je bolel trebuh.
Kaj svetujete? Kakšne treninge, da bi bila bolj samozavestna (čeprav nimam občutka da ni) ali pa morda zeliščna pomirjevala??

Hvala za vse informacije.

Andreja

Spoštovani!

Naredili ste že veliko ukrepov za zmanjšanje hčerkine napetosti in nervoze. Žal se je tudi v našem šolstvu uveljavila izrazita tekmovanost, ki potegne za seboj veliko mladih. Na nekaterih fakultetah si študentje več ne posojajo zapiskov, spet drugje se je uveljavila prodaja zapiskov, izpitnih vprašanj…Včasih so mladi tako storilnostno obremenjeni, da se brez alkohola ne znajo več sprostiti .

Svetujem vam, da hči zaužije dovolj tekočin (voda). Prav tako ji utegnejo pomagati zeliščni pripravki proti stresu. Prehrana naj vsebuje dovolj mineralov. Po stresnih obremenitvah je nujna fizična sprostitev v obliki gibanja. To je tudi najboljša priprava na stres.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Ta enak strah sem imela sama od 1 letnika srednje šole, do faksa pa še tam eno leto. Ampak ne sam vročino pa boleč trebuh,… naštejem še bulimijo pred ustnim izpitom (tak da sem še pred prof. bruhala) itd,… pol pa sem fax pustila v LJ,.. kljub temu da sem naredila vse izpite tistega letnika in se za eno leto zaposlila, pridobila z delom samozavest, mamino navezanost dala malo na stran, se osamosvojila tudi finančno in se šele naslednje leto vpisala na čisto drug fax v MB. pOL se mi je pa kar samo odprlo pri učenju in sem trikrat manj porabila zic ledra kot prej, in tudi višje ocene so letele dost boljše.

Do tega pa je pripeljalo le to, da sem ugotovila da so ti prof,.. tudi sami ljudje in bolj se jim v komunikaciji približaš in se zavedaš le tega da so oni le tam da ti napišejo oceno in nič drugega (niso Bogovi),… in pa da se zavedaš, da se da študij prilagotiti svojim potrebam, recimo čas študija, v glavnem vedno se najde kak izhod.

Pa lp”!

New Report

Close