Štorkljin ugriz
Ali je katera rodila otroka s t.i. “štorkljinim ugrizom” – rdečimi madeži na čelu, nosku in vekah ter zadaj na glavici?
Brala sem, da ti madeži izginejo najkasneje do enega leta starosti.
Moja pupa jih ima (stara je 1 mesec), se mi zdi da so že manj vidni, pa vendar me zanima, kdaj so izginili vašim otrokom?
Lep pozdrav.
moj sin se je tudi rodil s štorkljinim ugrizom.
madež je imel na zatilju in veki, s tem da mu je na veki že izginil (star je 8 mesecev), na zatilju pa ga še ima in mislim da ga bo imel še kar lep čas (recimo do konca življenja), kajti tudi sam sem se rodil s tovrstno lepoto, ki še vedno krasi moj tilnik.
maj
Maš škrat ga ima na zatilju. V začetku je bil manši in živo rdeč, sedaj izgleda, kot bi se malce “razlil”. Je večji, a bolj roza. Sicer pa se skriva pod laski, tako da tudi, če ostane, ne bo sile. Aja, star je 11m.
Ima pa sredi čela znamenje (kot bi bil kaka indijka – samo, da je pika večja). In je prav simpatičen stistim znamenjem. Če se mu ne bo večal, bo to pač njegova pika na i (oz. pika na čelu:))))
Nas misko se je rodil s storkljinim znamenjem sredi cela, nad nosom (prav taka oblika, kot bi ga ugriznila storklja, U oz. V), po vekah in dve zelo rdeci na zadnji strani glave. Za slednji so mi rekli, da ne bosta izginili, sicer pa ju bodo tako pokrili lasje, znamenja na celu in po vekah pa so ze malo pobledela. Zdaj je star malo cez 4 mesece.
Ja, tudi našega je prinesla štorklja, pa ne le ena, ampak dve. ena ga je s kljunom držala za zatilje, druga med obrvmi. Tisti med obrvmi je izginili v enem letu, tisti na zatilju pa je ostal malo dlje, pa nič hudega, saj laski tam rastejo čez. je pa res, da je manj žive barve oz. zdaj je že praktično neopazen (če ne bi prebrala tvojega naslova, se še spomnila ne bi več, da je tudi mene nekoč skrbelo).
mnogo veselja z otročičkom želim!!!