Najdi forum

stopnje izobrazbe??

Mi pove katera kako je pravzaprav s temi stopnjami izobrazbe? Včasih je pomenila višja 6 stopnjo in visoka 7 stopnjo. Kako je danes, ko višje ni več in sta samo visoka in univerzitetni študij. Ali to pomeni da je UNI danes 8 stopnja in potemtakem magisterij 9 stopnja?
Ali se stara višja in zdaj visoka enačita pri iskanju zaposlitve oziroma kako delodajalci gledajo na to?

Visokošolski študij – 7. stopnja, enako kakor univerzitetni program.
Visoka in uni. se torej enačita.
Tudi višješolski študiji še obstajajo – 6. stopnja.
lp

visoka strokovna je mislim da 7/1
univerzitetna pa 7/2
:)))

--------------------------------------------------------------------------------------------------- Nasmej se pred tabo je nov dan

Tako kot pravi puncica…

visoka – 7.st skozi I.
uni – 7.st skozi II.

Ampak na nasem faksu gredo sedaj spet na dvo in troletno izvedbo namesto tro in štiri letne… Ne vem kake bodo potem stopnje…

Kaksen je bil prvi solski dan???

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Preberi malo nižje moj post.

Vašem faksu. Slonči a ti res študiraš ekonomijo – ljubljansko? Kako to misliš na dvo in troletno izvedbo?

Uni bo sedaj namesto 4 leta + diploma > 3 leta + diploma
visoka pa iz 3 let + diploma > 2 leti + diploma

Sej jaz sem za, ker itak mislim, da s dolgim studijem mladi ne pridobimo toliko vec, pa se za prikrito nezaposlenost gre, ki se napaja iz prispevkov delovnega prebivalstva…

Mislim, da bi bilo boljs, da gremo mladi cimprej v prakso delat…

Grem brat se spodnji post, cau…Sloncek

Piki Miki pod katero temo je ta post, ga ne najdem…

Daj povej ali bo potem tudi program kaj skrajšan?

Malo me čudi vse to. Ko sem jaz zaključila višjo se je pojavila tale visoka 3-letna(visoka poslovna šola-EF), pa je imela skoraj isti program kot mi le bolj razvlečen. In taisti imajo stopnjo višjo izobrazbo. Zdaj pa že 6 st. izgleda kot da nimaš nič. No saj jaz se ne postavljam z njo, pa vseeno vsi pravijo da to danes nič ne velja, da šteje ta kvazi 7 stopnja. Jaz pa naprimer “cenim” tisto pravo 7 stopnjo: UNI.

Z velikimi črkami: PRVI VTIS O ŠOLI

Izgleda da ga samo midve “serjeva” na netu.

Ne , ne, jaz sem tudi prisotna!

No pa kaj zanimivega napiši. Saj bi morala it spat, pa me nič ne vleče. Zjutraj bo pa kriza, bo treba prvošolčka peljat skupaj z dojenčkom v šolo. Že danes je bila panika, pa previt, pa podojit, za jutri pa si sploh ne predstavljam kako bo. Zanimivo, kako vsi rečejo, ko pride dojenček k hiš se vse okrog njega vrti, pa to sploh ni res. Naš drugi mora vedno nekaj čakat, ampak saj to je tako potrpežljivo detece.

KAM SI POBEGNILA. Zdaj pa jaz kričim. Nekoč sem prebrala, da če pišeš velike črke, da kričiš. Pa se mi tako dopade. Uf, zdaj pa že tako nakladam, da ne bom mogla odpeljat. Ti šment, saj bo že kmalu jutri, se pravi “danes”.

Ti me samo razdražiš, da ostanem, pol jo pa podurhaš. Ti ti tica……

Napiši kako pa kaj tvoja mala ptica pjevalica?

– višješoski program: 6. stopnja (dvoleten študij, sem se da pod določenimi pogoji vpisati tudi s končano triletno poklicno šolo) – inženir
– visoka strokovna: 7. stopnja – diplomirani inženir
– univerzitetni študij: 7/I stopnja – univerzitetni dipl. ing.
– magisterij: 7/II stopnja mag.
– doktorat: 8. stopnja dr.

Janca1

New Report

Close