Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Stopnja izobrazbe – razdelitev

Stopnja izobrazbe – razdelitev

Pozdravljeni,

mene zanima glede stopnje izobrazbe, sam imam VI. prve stopnje.
Kako je sedaj to po bolonjskem sistemu? Kam spada ta stopnja?

Rad bi še narest magisterij pa ne vem ali moram prvo narest VI. drugo stopnjo ali grem lahko dalje. Nekateri pravjo da grem lahko direktno na magisterij, nekateri pa da moram prvo narest drugo. Ko sem spraševal na univerzo tudi nič kaj preveč ne povedo.

Hvala
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

iz vašega zapisa predvidevam, da ste zaključili višješolski program. Vaša izobrazba je uvrščena v 6 raven in sicer podraven 6/1. Da se boste lahko vpisali v strokovni magisterij (raven 7, 2. bolonjska stopnja), morate najprej zaključiti visokošolsko izobraževanje podraven 6/2 (1. bolonjska stopnja).

Glede na to, kateri program ste zaključili na višješolskem izobraževanju in tudi kdaj, pa je odvisno tudi, v katerem letniku lahko sploh nadaljujete na visokošolskem izobraževanju.

Če mi sporočite nekoliko bolj konkretne podatke, vam bomo z veseljem sporočili, kakšna je vaša pot do strokovnega magisterija, če se boste odločili za vpis na DOBA Fakulteto.

Podrobno specifikacijo izobraževalnega sistema v Sloveniji najdete na http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200646&stevilka=1964

Lepe dni in lep pozdrav z DOBA Fakultete.

Dina Potočnik,
vodja službe za študentske zadeve

DOBA Fakulteta Maribor Več vedeti, bolje živeti, DOBA priložnosti.

New Report

Close