Najdi forum

Pozdravljeni, mi lahko svetujete, s čim obložiti betonske stopnice v hiši? Meni so kar všeč klinker ploščice pa ne vem, ali jih sploh še delajo. In verjetno pride kar precej ceneje kot pa kakšen les pa še lažje je za vzdrževanje. Hvala.

Cena ene (povprečne) lesene stopnice je nekje od 10 tisoč navzgor. Samo za informacijo. Vem pa, da obstajajo obrtniki, ki jim prineseš izrisane stopnice (površino izrezano iz papirja/kartona), pa ti površino stopnice naredijo po meri (posebej za kakšne neenakomerne zavite stopnice).

No, midva bova na stopnice dala leseno ploskev, tisti napični del pa lepo obdelala in samo prebarvala (kot zid), pa še kakšno letvico, da se v kote ne nabira svinjarija, pa bo. Je pa seveda odvisno ali gre za zunanje, za notranje stopnice in kakšni so drugi prostori…

Zdravo, mishika

eno vprašanje: tudi midva sva se odločila za ta način obdelave stopnic, vendar me skrbijo črne črte (od copat, čevljev,…) na navpičnem delu stopnic, to se pravi na barvi. Sva se pogovarjala za mojstri, ki bodo delali lesene ploskve, pa so rekli, da obstajajo že prav posebne barve, ki se lahko tudi čistijo. Imate kakšne izkušnje?

Hvala in lp.

Jaz prisegam na hrastove, in vzdrževanje je sigurno lažje kot pa klinker ploščice.
Preizkušeno, jih ima soseda in nenehno jamra, kako se na njih vse pozna, moje stopnice pa samo pometem, vsake toliko casa obrisem z vlazno krpo in to je vse.

jaz imam pa jesenove, cele lesene, nič betona ali železa…vsak ki jih vidi jih hvali…no cena je ap tudi bila 850 jurjov, kar pa, če ceno primerjam s cenami tistih iz kataloga, ni pretirano… So pa, meni osebno, lepe tudi betonske, oblečene v kake lepe ploščice, in s tistimi polkroglimi zaključki….pa da so v kaki dobri antik barvi…

Ne, izkušenj sama s takimi stopnicami sicer nimam, ker zaenkrat še “nabirava” denar za tako investicijo (ker sva v začetni gradnji, bo najbrž preteklo še kako leto ali dve). No, jaz bi dala vsak način kot zaključek stopnice (tam kjer je zid – se pravi na “notranji” strani) eno okrasno letvico že zaradi tega, da je potem pometanje lažje. Kar se pa barve tiče, pa se sigurno dobijo take, ki jih lahko kasneje tudi s kpo pobrišete, če je treba (ne bi vedela, kako se jim reče oz. na podlgai česa so narejene…) – najbolje bo v trgovini vprašati. Aja: pri nas v Mb imajo s takimi barvami pobarvane stene v zdravstvenih domovih, šolah itd. – na otip pa delujejo kot da bi bil bila stena “polakirana”.

Morda še ena ideja: mi imamo stopnice (betonske) obložene z laminatom. Enako jih izmerijo ter izrežejo in kasneje ‘zalepijo’ na sam beton.
Ker smo že živeli v hiši, je bila ta rešitev idealna, saj smo lahko še isti dan hodili po njih…. cena pa je bila tisti trenutek cenejša od pravega lesa.

tejči, lahko poveš, kdo vam je izdelal take stopnice in kakšna je približna cena za eno stopnico? Hvala.

Kar smo delali stopnice je par let nazaj, zato se ne spomnim točno: mislim, da smo dali okrog 270.000, imamo pa 16 stopnic. Seveda je cena odvisna od dimenzij stopnice; vsaka stopnica ima torej svojo ceno (imamo pa polkrožno zavite).
Zdajle se ne morem spomnit, katero podjetje (zdi se mi, da so bili iz Celja ali okolice – mi smo iz Ptuja) – ko se spomnim, javim; bom vprašala še moža.

Midva sva imela betonske stopnica.Obložila sva jih za jasnom.So malo bolj svetle.Krasno zgledajo.Vsak jih hvali.Položen imama samo zg. del.,na spodnjega je moj fant nalepil neko plastiko, ki jo je dobil v službi.Točno po merah so mu jo narezali.Je super, saj se lahko obrišel.Zalite pa imama kr z belim silikonom.Nobenih komedij. So bile fertik od šuba. Drgač pa se dobi premaz, ki ga lahko z pikicami kombiniraš. To imava midva po stenah. Spektra – lak ali pa polmat. Dva litra laka je okrog 2500 sit, pol pa še pikice primešaš, kakeršne hočeš, te so po 700 sit. Če jih želiš seveda, drgač pa sam lak. Se obriše ni panike.Aja naju so stale stopnice – 13 komadov sam 13.000 sit – kolker je stal lak za polakirat. Les je dal ata, naredil jih je bratranec, tud zmeril pa položil jih je on. Ugodno alda. Ma kaki 270.000 al pa 840.000 sit. Moje so glih tk vredi. Znajdi se je reko … saj vete kdo.Midva sva celo etažo ,100 kvadratov, vse sama naredla, razen centraln in elektrike in sva bila vseljena v petih mesecih. Vse je lahko ,če se hoče. Imama pa super narejeno. Vse delo najinih rok,lahko si predstavljate kko ponosna sva.

Frajerka! Cestitam! LP! :-))

New Report

Close