Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija stopalo proti gležnju

stopalo proti gležnju

Januarja sem bila na operaciji gležnja (revizija tib. živca, odstranitev zarastlin.-). Po poškodbi meh. tkiv je to že četrta operacija v roku 6 let. Vse zaradi težav z gležnjem, gibljivostjo ter živci – iz gležnja v stopalo. Zunanji del stopala je tudi vseskozi kot da je v njem gel ali nek mehur, vsako najmanjšo izboklino začutim kot hudo bolečino, če želim hoditi bosa.
Po tej op januarja je gleženj bolje, živci se verjetno še sestavljajo kar je normalno. Hudi krči so ponehali v stopalu, rahli so še občasno. Težava sedaj je pa nastala v samem nartu. Nart me boli, kakor obremenim nogo. Gleženj gibam, hoja normalna pa povzroči bolečino v nartu ter na zunanjo stran. Pritisk z roko na nart ni grozno boleč, če ga stisnem s strani oz če ležim in je stopalo bočno na površini (z zunanjim delom) pa je sam nart ter stopalo ob najmanjši obremenitvi zelo boleče. Poskusila sem z oblogami zelja, čez dan, ponoči, masažo, Voltarenom, povijanjem…ni da ni. Ta bolečina ne izgine. Celo občutek je, kot bi se večala. Ker imam kontrolo komaj čez mesec dni, me zanima kaj bi lahko bilo, kaj še naj poskusim, kajti to mi je sedaj največja ovira pri normalni hoji. Po hiši hodim brez bergel, kam dalje ne morem, saj pričnem tako šepati zaradi bolečine, da se lahko samo ustavim kjer sem. Je vse to res še normalno po času po operaciji, ali pa se kaj dogaja v stopalu oz nartu?

Pozdravljeni,
Vzrokov za otekanje je več. Največkrat je vzrok v nepravilni artrokinematki sklepnih površin kosti, ki artikulirajo v gležnju ali preobremenitvi. Svetujem, da fizioterapevt preveri vašo artrokinematko gležnja in mišično zmogljivost mišic gležnja in v primeru, da tukaj ni nepravilnosti, svetujem predčasno kontrolo pri operaterju.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

Hvala za odgovor. Malce je težava – fizioterapije nisem imela po operaciji. Samoplačniško sem šla da sem gleženj usposobila za funkcioniranje, isto masaže. Doma potem izvajala vaje, ki mi jih je pokazala. Moja osebna zdravnica ni smatrala da so potrebne, operater pa tudi ni izrecno napisal kako in kaj. Po odvzemu klamfic je bilo vse zaključeno za osebno zdravnico, kontrola pač pri operaterju, kot je predvidena. In sva kočali oz je zanjo bilo zaključeno – žal.
Tako da sedaj to preverjanje artokinematike ne vem kje ali kako opraviti.

Pozdravljeni,

Predlagam, da v kraju kjer živite, preverite fizioterapevtske ambulante in se naročite na obravnavo.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close