Stopalo
Pozdravljeni,
Pred štirimi leti so se mi začele pojavljati težave z mezincem na levem stopalu.
Pgosto se mi je dogajalo v zaprtem čevlju sicer nosim vedno udobno obutev, da me je mezinec tako bolel, da sem se morala sezuti.
Bolečina je bila močna, živa, občutek zatečenosti. Na pogled ni videt ničesar.
Po pregledu MR so v izvid napisali, da je vse ok razen dokaj izrazite mišične atrofije.
Preiskava EMG ni pokazala posebnosti. Mezinec me boli konstantno, kadar sem več na nogah je huje. Se pa bolečina seli, večinoma boli mezinec, večkrat boli tesno ob sklepu ali po stopalu navzdol.
Ortoped me je napotil na fizioterapijo, po kateri se mi je stopalo zelo razbolelo. (Laser in elektrostimulacija). Pomagalo mi ni, še vedno me boli. Sedaj je tri mesece po fizioterapiji in se mi dogaja že dva tedna, da mi na tem predelu močno trzajo živci, kar večino časa, ko je noga sproščena. Prsti na nogi prav ” skačejo”.
Tega si ne znam razložit?
Trenutno sem zelo obupana, kajti ortoped mi je rekel, da razen fizioterapije mi kaj drugega ne ne more dati.
Predlagal je edino kolagenske injekcije, ki pa so zelo drage in ni zagotovila, da bi v mojem primeru sploh pomagalo, kajti nimam niti prave diagnoze.
Če mi lahko kakorkoli pomagate, me usmerite, bom hvaležna.
Spoštovani!
Svetujem pregled pri stopalnemu ortopedu za drugo mnenje, priporočam dr.Štalca v OB Valdoltra, dr.Merca v UKC Maribor, dr.Mirt v SB Novo Mesto ali dr.Drobniča v UKC Ljubljana.
Lep pozdrav!