Najdi forum

Stoma

Lep pozdrav!
Moja stara mama je bila pred enim mesecem operirana zaradi tumorja debelega črevesja, odstranili so ji danko in nekaj centimetrov končnega dela debelega črevesja. Odkar je doma (2 tedna) in zanjo skrbijo patronažne sestre in popoldne jaz pa imamo probleme s podlogami, na katere pritrdimo vrečko. Na začetku dokler še ni prav dosti jedla so vrečke in podlogice dobro držale, potem pa se je dnevno začelo pojavljati odstopanje podlogice. Zdaj že več kot en teden s patronažnimi iščemo rešitev, poizkusili smo tudi ene druge vrečke, ne tiste, ki so nam jih priporočali v KC-ju, ker naj bi bile izredno slabe. Rečeno je bilo celo, da te nove pa res vsakemu držijo in ni šanse da spustijo. A vseeno ni bilo tako. menda spuščajo zato ker se ji na predelu kožne gube odlepi in potem blato lahko pride skozi, ampak te vrečke patronažne nalepijo tudi z nekim lepilom, ki ga jaz potem pol ure dol praskam, mama seveda tega ne more, ker ima tak trebuh da do tja sploh ne vidi, ni sicer zelo debela, je pač stara in ne prav zelo gibčna. Moje vprašanje za koga s podobnim problemom ali kakšnega strokovnjaka je, kaj lahko še storimo. Razmišljala sem, da bi uporabljali tudi vrečke, ki so v istem delu s podlogico, torej se vedno odstrani vse, in bi jih jaz mami pač nastrigla, a nevem kako bi se obneslo. Patronažna predlaga še močnejše lepilo, a sem zelo skeptična. Po drugi strani pa me je strah, ker grem jaz nazaj študirat in ji med tednom nisem dosegljiva, kdo ji bo takrat pomagal, kaj če se to nikoli ne konča? Mene to še ne prizadane tako zelo, ker vedno poštimava stvari da je v redu, njo pa ZELO saj se počuti nebogljeno. LEPO PROSIM, POMAGAJTE!

poiščite pomoć enterostomalne terapevtke ki je odgovorna za vašepodročje.Njen naslov pa naj vam da vaša patronazna sestra. To so namreč specializirane med. sestre nalašč za bolnike s stomo.lp

Pozdravljeni,

Sicer ne vem iz katerega konca Slovenije prihajate, vendar menim, da vam lahko pomagamo z vzorci novega ponudnika pripomočkov za oskrbo stome.
Prosim vas, da mi napišete mail in vam bomo v najkrajšem možnem času odgovorili nazaj.
Lep dan, Ana

Za pomoč med tednom se obrni na socialno složbo. Posod imajo organizirano pomoč na domu. se plača, delno ti delno občina v kateri živiš, mislim da bi ti morala patronažna dati te podatke, ponavadi one vedo za te stvari.
Pri nas je prišlo mesečno (vsak dan razen sobot, nedelj in praznikov) po 1 uro na dan , skupno okoli 65 EUR. Je pa pomoč obsegala komplet umivanje in menjavo planic – stara mati je bila nepokretna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close