Najdi forum

Stol za šolarja

Tole ni tržna raziskava, ampak me zanimajo vaše izkušnje.

Torej, tisti, ki imate že izkušnje s tem (na “šolskem” forumu očitno še ni prava sezona)… Kupujemo stol za našega prvošolčka in ker smo močno izbirčni pri tem, kaj naj bi bilo dobro za našega otroka, saj veste – za zdravje njegove hrbtenice, rast in razvoj in ne nazadnje za zdravje našega parketa… In tudi kakovost materiala, da bi preživel vsaj nekaj let…

1. Kateri stol (morda tudi znamka) ste kupili svojemu otroku?
2. Na kaj ste bili še posebej pozorni?
3. Navaden, vrtljiv, klečalnik, z naslonjali za roke,…?
4. Kje ste kupovali?
5. Kakovost/cene/garancije?
6. Še kaj?

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Seveda, dilema je velika, saj vsi hočemo najboljše za svoje malčke, še posebno za njihovo zdravje. Po dilemah, kakršne imaš ti, smo ugotovili, da je na stolu za pisalno mizo zelooo malo, zato je morda čas za res kvaliteten in drag stol primeren za kasneje, ko res presedi na njem nekaj ur.
So mi pa klečalniki zelo všeč, vendar predragi, saj bi poleg le-tega potreboval tudi navaden stol za k pisalni mizi.

lep dan želim!

1. Pri nas imamo stola proizvajalcev: Flexa in Rovo.
2. Na nastavitev naklona sedala, udobnost sedenja, čvrstost izdelave, način čiščenja, naslonjala za roke, nastavitev višine sedeža, kolesa, ki ne drgnejo parketa, kompaktnost in- da se zlepa ne prevrneta.
3. Oba sta vrtljiva, z naslonjaloma za roke.
4. Flexa: kjer imajo Flexa pohištvo: npr. Center – Brdo; Rovo-Maros
5. Kupovala 2002; Flexa cca 42.000 Sit, ROVO podobno; kakovost odlična
6. Z obema zelo zadovoljna, preneseta tudi moje več-urno posedanje pred računalnikom; Flexo bo dobil še sin.
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Oj!

Naš lump na njem uživa že od februarja, ker ga je dobil skupaj s sobo in je temu primerno tudi pisalna miza kar naprej “nastlana” od silnega ustvarjanja.

Po točkah ti težko odgovorim, bom pa vseeno. O znamki nimam pojma, je pa stol pisarniške sorte. Na neskončno veliko lumpovo željo s koleščki, vendar smo kupili tiste gumijaste, ki (menda) ne poškodujejo parketa. Po nekajdnevnem križarjenju po centralni Sloveniji (groza, hujše kot nakup čevljev, ti rečem) smo ga na koncu kupili v kleti hale D v BTC-ju v trgovini s samimi stoli (ne vem, če ni podjetje originalno iz vašega konca). Prodajalec nam je pomagal bolj, kot prej vsi ostali v vseh x trgovinah, kjer smo se oglasili. V vsakem primeru je mulo moral na stol, da ga preizkusi. Na koncu je šel z nami tak z anatomsko oblikovanim hrbtiščem, “oblečen” v mikrofibro (če se motim, je pa nekaj podobnega, ne me držat za besedo), ker je bil moj pogoj, da ne bo čez 2 meseca preluknjan in umazan tako, da bo nerazpoznaven.

Bolj podrobno o ostalih vprašanjih
– garancija je, pa ne vem iz glave koliko (mislim pa, da 1 leto)
– kvaliteta (zaenkrat zelo zadovoljna, saj je pralen, mali se v njem dobro počuti, ni ves zgrbljen za mizo, stol pa kljub obema lumpoma, ki bi rada sedela na njem izgleda kot nov – tudi na parketu se zaenkrat kljub občasnim “prepovedanim akcijam” še nič ne pozna)
– cena (težka bo takole iz službe, mislim pa da je bil okrog 15 jurčkov)
– naslonjal za roke nima

Če bi še kaj želela vedeti, pa še vprašaj.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Mi smo vse do letos, deklina ima 11 let, uporabljali trip trap stolček. No, letos pa smo ji izpolnili njeno željo in kupili stol vrtiljak, z gumiranimi kolesci za parket, z mikrofibro, anatomskim naslonjalom….za 15.000 sitsov.
resa

Ena od moznosti je tudi ortopedska zoga (tista, ki jo lahko uporabljas tudi za telovadit), ki je pravi balzam za hrbtenico.
Vem, da se da dobit tudi taksno stojalo z naslonajcem, da das gor zogo, da se ne premika.
Zal pa ne vem kaksna je cena in kje bi se to stojalo dobilo. Zoge pa imajo v trgovinah z medicnskimi pripomocki.

Lp, *tejca*

Se pridružujem mnenju o uporabljanju stola!

Že pred šolo je imel vrtljiv stol, verjetno cenovno-kakovostnega razreda okr. 15.000. Na njem sedi, ko se igra, riše ali pa prijatelji skačejo po njem :)) (ja, enim se pač ne da dopovedat, da je stol za sedet!)

Za šolo je v 1.r doma delal zelo malo, ker je v šoli vse naredil, kadar pa je delal, je vse privlekel v kuhinjo, ker je bil tam v središču dogajanja – toliko o svoji sobi, miru … in vsej kolobociji z “organizacijo” učenja:)))

Predvsem mu daj v času, ko bo doma čas za igranje, igranje in še enkrat igranje! Se spomnim, da se je naš lani, ko je bil prvošolček zaprl v sobo, bil čisto tiho (kar je skoraj neverjetno:)) ) in se samo igral – skoraj 1 mesec je to trajalo. Saj je šel strašno rad v šolo, a je pogrešal igro.

New Report

Close