Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Djeca s posebnim potrebama što da radimo s neugodnim osjećajima djeteta?

što da radimo s neugodnim osjećajima djeteta?

Što da radimo s neugodnim djetetovim osjećajima? kako da ih kontroliramo? imamo veliki problem, kako smo izgubili radnu rutinu, svakim danom su oni sve više izraženi.. ljutnja, bijes, pretjerana osjetljivost, ljutnja…. sve me više to zabrinjava…
Primjetila sam da mi dijete na neku situaciju potpuno krivo reagira.. nisam sigurna da li je to bio problem i prije kada je odlazio u školu pa se sada samo pojačalo, ali od učiteljice nismo dobivali nikakva upozorenja pa pretpostavljamo da nije… kod kuće nismo imali problema jer mi je dijete imalo svakodnevno rutinu, obaveze i sve je bilo ok…
Da li je pametno direktno ga upozoravati na to i ispravljati? do sada nije pomoglo, samo je pojačalo emocije…
Molim vas ako nam možete pomoći.. osjećamo se nemočno…

[attachment=0]ljutnja.jpeg[/attachment]

Poštovani, djeca , kao i mi odrasli, imaju različite osjećaje i emocije. Često se djeca ne znaju nositi s intenzivnim osjećajima i reagiraju neprikladno. Promotrite sebe kako reagirate u stresnim situacijama (vičemo, sve nas živcira, nervozni smo, svadljivi). Te iste reakcije za nas su “normalne”, a kad dijete reagira na isti način, to nam smeta.
Popričajte s djetetom, objasnite mu da je i Vama ova situacija teška i nova, da se i Vi osjećate neugodno. Da je normalno osjećati se tako, ali da sami biramo kako ćemo reagirati. Probajte zajedno naći način kako se nositi s tim. Odaberite tehniku koja Vama i Vašem djetetu najviše odgovara (ovisno o dobi djeteta). To može biti miran razgovor o trenutnom problemu, igra, gledanje crtića, zajednička aktivnost, prebacivanje fokusa na dobre i pozitivne ili smiješne stvari. Ista stvar možda neće odgovarati Vama i djetetu. Svatko odabire i odlučuje za sebe. Ako se ne snalazite u svemu, kontaktirajte psihologa. Trenutno postoji više psihologa koji nude pomoć. Sretno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close