Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija stiskanje v grlu in prsnici

stiskanje v grlu in prsnici

Pozdravljeni.

Stara sem 26 let. Od meseca avgusta so se mi začele pojavljati težave -stiskanje v predelu grla nad prsnico in za njo. Odpravila sem se na številne preglede – tako pri otorinolaringologu, pregledali so mi ščitnico in krvne preiskave – vse je v mejah normale.
Vprašala sem svojo osebno zdravnico o možnostih, da mi hrbtenica pritiska v prsnico pa mi je zatrdila, da je to le slaba drža in da hrbtenica nima nobene povezave z mojimi težavami.
Kakšno je vaše mišljenje? Ali se mi lahko hrbtenica vrašča v prsnico? Imam namreč približno 2 cm izbočene lopatice in sem zaradi tega zelo zaskrbljena. V kratkem sem naročena tudi pri ortopedu pa vseeno prosim za odgovor, za katerega se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

Andreja

Strinjam se z vašo zdravnico, da vaša hrbtenica najverjetneje ni vzrok vaših težav, prav tako tudi ni možno, da bi se hrbtenica vraščala v prsnico.
Mislim, da je potrebno pri vas predvsem razjasniti ali gre za težave, ki so posledica pritiska bližnjih struktur na prsnico ali pa ta občutek izvira iz prizadetih sternoklavikularnih sklepov, to so sklepi med prsnico in ključnico. Vsekakor vam svetujem pregled pri ortopedu, v kolikor ta nebi odkril nenormalnosti v predelu omenjenih sklepov pa tudi pregled pri torakalnem kirurgu.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Pozdravljeni!

Najlepša hvala za odgovor.
Zanima pa me še ali je lahko hrbtenica vzrok za spremenjen- znižan, hripav glas in oteženo požiranje?

Hrbtenica ne, lahko pa kaj takega povzročijo nekateri bolezenski procesi na vratu, ki pritisnejo na živec, ki oživčuje mišice glasilk. Vsekakor je v primeru takšnih sprememb nujen pregled pri vašem splošnem zdravniku, ki vas bo verjetno napotil k otorinolaringologu.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close