Najdi forum

Le pozdrav,

Sem Slovenec, ki zivi vec let v Indoneziji, v Sorong, Papua, Nova gvineja

Tezko se je obrniti tukajza pomoc. Imam druzino z dvemi puckami (3, in 5 let), ki zivijona juznem Sulawesi . Jaz sem tukaj na Papui zaradi dela, in moja druzina je odvisna od mojega prihodka tukaj.

Nazalost sem padel v alkohol-spiralo, tako da vse kar zasluzim gre v pijaco.

Moji starsi in druzina v sloveniji ne vedo glede mojega alkoholizma.

Sem prakticno izoliiran od njih ze vsaj 12 let.

Sprasujem vas, ce ja kaksen kontakt, da se mogoce lahko slisimo/vidimo cez WA.

Nisem neumen, in dobro razumem, kako dela alkohol (i’m 52), ampak, tukaj sem sam, brez prijatlov (zaradi pitja) in bi mogoce nekdo lahko pomagal z kominikacijo.

Enostavno, ne najdem resitve. In sedaj je ze postalo kriticno. Tukaj je 11 dopoldan in sem ze popil 3 velike pire in 250ml vodke.

Anyway, just trying to reach for someone to talk or videocall.

Najlepsa hvala

Spoštovani Gargamel,

mi je žal za to, kar doživljate in sem vesela vašega poguma. Namreč že to, da ste se tukaj izpostavili, pomeni, da ste naredili najtežji korak. To je priznanje, da imate težave. Hkrati pa je ta prvi korak, tudi začetek spremembe.

Živite stran od družine, kar je zagotovo ena stiska, saj vsi ljudje potrebujemo odnose. Potrebujemo nekoga, h komur se lahko vrnemo, nekoga, ki je naše zatočišče. Po drugi strani pa ljudje potrebujemo tudi smisel, nek globlji pomen življenja in našega delovanja. Če delamo samo zato, da delamo, da zaslužimo, je zelo verjetno, da se boste sčasoma počutili prazno v sebi, da vam bo življenje postalo pusto. Na takšni točki potem poskušamo zapolniti to praznino z alkoholom in pobegniti od realnosti, od občutkov osamljenosti, nesmisla, depresije.

Menim, da bi vam pomagalo, da bi en del denarja porabili za sebe, za svoje življenje, da si poleg službe najdete še nekaj, kar vas veseli, napolni. Ljudje potrebujemo smisel. Potrebujemo tudi odnose. Bi se mogoče lahko večkrat slišali s svojo družino, se povezali na nov način? Sprašujem se tudi, koliko imate razvito socialno mrežo tam, kjer ste nastanjeni, imate tam kakšne prijatelje? Seveda pa so možne tudi online terapije.

Zgoraj ste naštel namreč kar nekaj različnih lokacij in predpostavljam, da niste iz Slovenije in da situacija ni lahka za vašo družino. Zato lahko razumem tudi to, da se družina zanaša na vaš prihodek, ampak ljudje nismo roboti, imamo svoje potrebe (po bližini, povezanosti, priznanju, dotiku,…) in mislim, da je v vašem primeru alkohol obramba pred tem, da ne bi čutili vseh ostalih potreb, ki jih imate nezapolnjene. Naj fokus ne bo samo na alkoholu in na abstinenci, ker tudi če prenehate piti, bodo vaše potrebe ostale “lačne” in bodo iskale nov ventil, dokler ne bodo vsaj malo site 😉

Želim vam veliko notranje moči pri odkrivanju vašega smisla in potreb,

Eva

 

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

Ne vem kdo je napisal ta post. Absolutno nisem bil  jaz. Kako deluje ta forum?!?

 

Objava čaka odobritev

New Report

Close