Najdi forum

stiropor ali stirodur

Renoviral bom starejše, malo vlažno stanovanje, ki ni izolirano. Zidar mi je svetoval, da bi stene obložil s stiroporom, jaz pa sem predlagal, da bi stene obložil s stirodurom, ker ne vpija vlage. Kaj mi svetujete tisti, ki se na to spoznate. Hvala za nasvete, da se bom laže odločil.

Kje bi ti kaj oblagal ?
Zunaj ali notri ?
Izolacija se vedno dela z zunanje strani.

Ti lahko obložiš notranje stene na primer z gips ploščami in daš vmes kameno volno, a ob tem tvegaš, da bo vmes vse plesnivo, če je razlog za plesen kapilarna vlaga.

Srirodur je trši. Ga samo prekitaš in prebeliš, pa imaš tip-top steno.
Res pa je, da je malo dražji. Ko sem imel podobno težavo, sem se odločil za stirodur. In ni mi žal.

Stiropor ti bojo mravlje pojedle 🙂

Vlažno stanovanje bi toplotno izoliral???

Tudi tako bi se lahko reklo. Stene je pač treba obdelati, da bo stanovanje zgledalo spodobno in, da se na stenah ne bo pojavljala plesen.

če prav razumem, ste ga dali znotraj, zunaj pa nimate izolacije?. Hvala za odgovor. lp.

Hvala. Si mi veliko pomagal, da bom vztrajal pri svojem.

Tudi tako bi se lahko reklo. Stene je pač treba obdelati, da bo stanovanje zgledalo spodobno in, da se na stenah ne bo pojavljala plesen.[/quote]

Pa kam misliš, da bo vlaga šla??? zadeva se rešuje pri vzroku, ne pri posledicah. Matr sem pametna.

Tudi tako bi se lahko reklo. Stene je pač treba obdelati, da bo stanovanje zgledalo spodobno in, da se na stenah ne bo pojavljala plesen.[/quote]

Pa kam misliš, da bo vlaga šla??? zadeva se rešuje pri vzroku, ne pri posledicah. Matr sem pametna.[/quote]
Pa saj nekaj časa zgleda spodobno. Še posebej, če ga imaš namen prodati. 🙂

Pa kam misliš, da bo vlaga šla??? zadeva se rešuje pri vzroku, ne pri posledicah. Matr sem pametna.[/quote]
Pa saj nekaj časa zgleda spodobno. Še posebej, če ga imaš namen prodati. :)[/quote]

Ojaaa, do prve zime, ko pa se začne kurilna sezona, pa si tam ko si bil.

Pa saj nekaj časa zgleda spodobno. Še posebej, če ga imaš namen prodati. :)[/quote]

Krščansko! Zelo krščanski odgovori… Še dobro da obstaja stvarno pravo če že poštenosti in zdrave pameti ni moč najti.

ampak za prodajo, gledano iz strogo gorenjskega vidika, si je škoda koštango delat preveliko.

Gospa Raglja kaj ste vi zidarka da se tako v nulo spoznate. Sam imam problem z gipsom. Je trd že par let.

daj predno karkoli začneš čarat omet dol s stene in jo premaži s heliosovim sanitolom in pa vlago nekako odstrani , ker drgač bo lahk tista izolacija slej ko prej dol padla in potem bo jeba

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

mi smo zunaj dali stirodur plus v sobi na zunanji steni stirodur.Je dražje a se ti bo pozneje obrestovalo.Imamo pa eno sobo kjer ni izolacije,niti talne pa je pozimo zelo hladno,poleti pa prijetno ohlajeno.Tako da se stroški sigurno povrnejo.Lep pozdrav

:-))) Jst sem izkušena, tko da bi mogla trdoto tega gipsa vsekakor preverit…da pol lahko svetujem. Ker s tako trpežnimi materiali se redkokdaj srečam v svojem lajfu.

Gospa Raglja se na predmet debate dobro spozna saj ima pogosto vlažne stene.

Gospa Raglja se na predmet debate dobro spozna saj ima pogosto vlažne stene.[/quote]

Hahahaha…še unega se držim, ne kaplja in ne curlja…kera reklama…les je lep verjetn…belinka 🙂

Gospa Raglja se na predmet debate dobro spozna saj ima pogosto vlažne stene.[/quote]

to definitivno ni dobro za zdravje, sploh pa je ugodno za razvoj plesni.

raglca bo potrebno posanirat to vlago…. preveč vlage ni okej

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close