Štirkanje
Ja.
Vemo, ampak za pletene prtičke ali prte (kot je ta v mojem albumu ). Pletene se štirka tako, kot je opisala Irena, s tem, da se še mokrega napne z bucikami na podlago – nič ne lika. Je tako dosti lepši, tudi tiste “š*****” pridejo lepo do izraza. Kako gre to z kvačkanimi pa ne vem, ker jih ne delam.
Pozdravček.
Jaz sem že štirkala kvačkane prtičke in sem delala po enakem postopku kot pletene. Torej poštirkaš, napneš in počakaš, da se posuši.
Me pa zanima, na kaj druge napenjate te prtičke?? Jaz sem na stiropor, ampak potem so te bucike včasih se malo premaknile in tiste male zaključne čupke niso lepo stale:(((
Pletene poštirkane prtičke je res potrebno napenjati z bucikami jaz jih kar na jogiju, kvačkane pa ne napenjam ampak jih samo malo vlažne polikam na narobni strani, še bolje pa je, da jih likate z vlažno krpo, da se štirka ne sveti ali porjavi. Uporabljam pa tekočo štirko, ki ji dodam malo vode.
Lp Jelka
Pleten prticek se ne morem primerjat polikan z napetim. Zal, meni ne. Je pa vse stvar posameznika in okusa. Tako sva z staro mamo vedno delali in za ta namen kar nekaj casa preziveli na kolenih za “tavelke” prte :-)))
Za kvackane pa ne vem, ker jih ne delam.