Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja stirimesecnik in prsti v ustih

stirimesecnik in prsti v ustih

Moja puncka pogosto, tudi takoj po hranjenju (mleka je se, pa noce vec) tlaci prste v usta. Lacna ni, dude ne mara, prste pa strasno. Kaj to pomeni in v kaj se lahko razvije in kaj naj naredim?
Vanja

po mojem mnenju jo mučijo zobki …
Poskusi s svojimi prsti ki jih prej ohladiš pod mrzlo vodo masirati dlesni, verjetno ji bo ugajalo …..

Gre za popolnoma normalen pojav, ki je pri nekaterih otrocih bolj, pri drugih pa manj izražen. Otroku so roke njegova prva igrača, kasneje pa tudi noge. Otrok se spoznava. Včasih si jih zamaknjeno ogledujejo, vtaknejo v usta en prst, dva, nato celo pest. Z razvojem motoričnih sposobnosti (3-6 mesecev) spoznajo tudi svoje noge in nekateri tudi spretno sesajo prstke na nogah. Ne vidim razloga, da bi prste zamenjala za dudo ali kaj drugega. Edino, kar moraš paziti je, da so ročice čiste (umažejo se, če dovoliš, da otroka prijemajo ljudje z neumitimi rokami). Včasih pričnejo otroci pogosteje tlačiti ročice v usta tudi ob izrastu prvih zob, ob tem se tudi močneje slinijo.
Pozdrav in veliko veselja z otrokom!
Nina

Nina, tudi jaz tako mislim kot ti, to niso zobki,
ampak spoznavanje svojih rokic. Moja puncka je delala enako.
lep pozdrav

Moja punčka je stara 3 mesece in pol in že ves mesec tlači prstke oz.kar celo pest v usta in ves čas se močno slini. Jaz sem tudi mislila da je to samo odkrivanje svojih rok,vendar tudi mojo roko kar zagrabi in jo močno “grize “.
Zadnja dva dni se je tudi začela ponoči zbujati 2x na noč in tlačiti rokice v usta,čeprav je do zdaj prespala skoraj vse noči. Je vseeno mogoče,da bo dobila svoj prvi zobek?

moji Teji, ki je stara dobre 4 mesece se dogaja popolnoma isto. Sem že mislila, da opisuješ njo…ha-ha

lp,
Alenka

Vsekakor obstaja možnost, da bo dobila zobke. Moja jih je točno na dan, ko je dopolnila 4 mesece. Pokukala sta kar 2 in sicer spodnji enici. Pred tem, da si je tlačila v usta vse, kar ji je prišlo pod roko in se slinila kot polž.
Lp,Vesna

New Report

Close