Najdi forum

Stili navezanosti

Men neki glede teh stilov navezanosti ni vse čist jasno . Baje da so štirje . Pač mal sem raziskovala pa to….. jaz pa se čist prepoznam v preokupiranem in v plašljivo izogibajočem stilu (no nabližja sta mi tadva ane ) . Kar se tiče mojga tipa , no on je pa definitivno izogibajoči . Men se zdi , da se on nikol z nobeno ni počutil varno . Mislim povedati, da varen stil navezanosti on sploh ne dojema. Kar se tiče mojih stilov v obeh piše, da partner se v zvezi bolj daje in vlaga kot tadrugi partner, v njegovem pa piše , da mu to ni lih blizu. In točno takšna sva . Ampak men ni jasno neki tuki zdaj in sicer imela sem 10 letno zvezo . Počutila sem se varno, lepo … ampak je on vlagal v zvezo več . Se trudil in to . Pri tem sedaj je pa drugače. Jaz se trudim njemu pa dol visi . Do unga prej mi ni bilo tok, do tega mi je pa obupno . Tuki imam jaz vse atribute opisane v obeh stilih , ampak kako ? Kater je res pravi? Varen ziher ni . Nisem živela z mamo , očeta ne poznam , v otroštvu kar sama gor rastla . Že opažam znake čustvene odvisnosti pri tem tipu sedaj. Kako , da sem se pri onem počutila varno , pri tem sedaj pa ne? Ampak ravno on mi je tako zlo všeč dobim pa nič od njega . Kako naj vem kateri stil pr men v resnic prevladuje ?

Spoštovani,

če želite podrobneje raziskati kateri stil navezanosti pri vas prevladuje vam priporočam knjigo avtorja Amirja Levine: ATTACHED. Knjiga podrobno pojasni kako prepoznati svoj stil navezanosti, kako glede na to izbrati partnerja, kako razumeti svoje občutke v povezavi z navezanostjo itd. Da se dobiti tudi srbski prevod knjige z naslovom: VEZA.

Druga varianta, če želite razumeti svojo partnersko dinamiko, je, da se pogovorite s kakšnim strokovnjakom. Skupaj lahko raziščeta vašo zgodbo in ugotovita kako si lahko ustvarite partnersko vezo, v kateri se boste počutili bolj prijetno. Če je to vaš cilj, seveda.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

New Report

Close