Najdi forum

Pozdravljeni!
Sama imam težave,katere se predvsem tičejo pogovarjanja z različnimi ljudmi.
Problem je v tem,da se sploh ne znam pogovarjati z ljudmi.Enostavno ne vem kaj naj jim povem,kot da bi imela prazno glavo.Problem je tako v službi,ko ne znam komunicirati s sodelavkami,tako tudi doma s partnerjem ali s starši.Enostavno ne vem kaj naj se pogovarjam,saj nimam kaj povedati….Moram povedati,da sem malce depresivna in jemljem antidepresiv.Prosim pomagajte mi kako do boljšega stika-pogovarjanja z ljudmi.
Hvala.

Draga “Karamela”!

Dobrodošla na našem forumu!

Napisati moram, da si morda razkrila premalo o sebi, da bi ti lahko svetovala kaj bolj konkretnega. Na misel mi je prišlo, da bi morda lahko več na svojo temo zvedela na spletni strani Društva DAM. Mislim, da imajo tudi tam forum, kjer ti bodo lahko dobro svetovali v zvezi s tvojo specifično težavo. Poskusi!

Pri tebi gre lahko za to, da si po značaju bolj nekomunikativna, lahko pa, da si se naučila (ali pa odločila-zavestno ali nezavedno) neizražanja različnih vrst čustev, kar te je pahnilo v depresijo. Morda si lahko za začetek prebereš knjigo Renate AŽMAN “DEPRA”, kjer avtorica odkrito spregovori o svoji izkušnji z depresijo. Tudi sama bi se je rada lotila čim prej.

Toliko za začetek! Naj bo DAM prvi korak, potem pa boš že bolj-e vedela, kako naprej.

Srečno! Maja

Spoštovana Maja!
Hvala za informacije.Poiskusila bom v društvu Dam,kajti res bi rada postala bolj odprta,komunikativna.Saj bi rada kaj povedala,ampak ko želim z besedo na dan enostavno začnem jecljati in tako kar bi rada povedala mi ne gre.Občutek imam,kot da bi imela neko upočasnjenost misli,slabo koncentracijo.Zdaj jemljem cipralex 15 mg zjutraj,vendar te težave ostajajo in mi je v službi zelo neprijetno.Brala sem,da bi za moje težave pomagal dopaminski sistem s skupino bupropion.Bi mi znali povedati,kateri antidepresivi spadajo v to skupino in če bi mi pomagali rešiti tudi te moje težave.Vsaj nekaj…
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Draga “Karamela”!

Res sem vesela tvojega takojšnjega odziva! Še bolj bom vesela, če boš našla nekaj zase, nekaj, kar ti bo vsaj malo pomagalo olajšati težave, ki jih opisuješ.

Po pravici ti povem, da o zdravilih ne vem skoraj nič oz. nič. Po izobrazbi sem socialna delavka. Zato ti svetujem, da o njih vprašaš zdravnika, ki ti je predpisal zdajšnja zdravila-cipralex.

Naši prvi koraki se začnejo pri IZBRANEM SPLOŠNEM OSEBNEM ZDRAVNIKU, nadaljujejo pa pri SPECIALISTU PSIHIATRU. Možno je, da gre pot tudi kako drugače, a je to že odvisno od vsakega posameznika posebej. Morda bi ti lahjko kaj pametnega svetoval tudi kakšen homeopat, npr. Peter PAJNTAR, ki ga zelo pohvalijo: 01/232-6090.

Upam, da bo tvoje iskanje uspešno!

Maja

Če si iz Ljubljane me kontaktiraj na [email protected]

New Report

Close