Najdi forum

Imela sem eno vezo dve leti, ki me je povsem izčrpala, po razhodu sem se komaj pobrala, zdaj sem že več let samska. Še danes ne vem ali me je prevaral ali ne, počilo je ker se je pač dopisoval z ženskami in to brisal. Naj bi bile samo prijateljice, ampak jaz sem taka da je to zame nesprejemljivo in sva končala. Meni se je svet takrat porušil, ker sem taka da se ne dopisujem z drugimi moškimi, če sem v vezi. Tudi na splošno nekih moških prijateljev nimam.

Od konca odnosa pa do sedaj je bivši želel z mano ostati prijatelj. Jaz tega nisem zmogla, ker ko sva midva nazadnje na njegovo željo probavala ponovno se je vedel zelo grdo do mene, na koncu pa me povsem odrezal, me blokiral in šel čez en dober mesec z drugo, s katero je še sedaj v vezi. Čez čas me je odblokiral in mi zdaj na cca 1 mesec malo piše…oz. komentira vsako mojo zgodbo v chatu…pravi zakaj ne bi ostala v stiku in naj malo povem o sebi, da bi rad klepetal z mano, ostal prijatelj.

Jaz sem ga komaj prebolela, se mi zdi da sem ga šele sedaj po večih letih, uničil mi je življenje, ker sem sedaj že toliko stara da ni več veliko upanja, da si sploh koga še najdem in ustvarim družino, ki sem jo tako želela.

Sprašujem se, ali sem res jaz čudna ker želim povsem prekiniti stike z bivšim, ker ima pač punco? Pač jaz zase vem da bi me motilo, če bi bil moj v stikih z bivšo in bi ji komentiral vsako objavo. Ampak kakor slišim večina ostane v stikih, tako da se zadnje čase sprašujem, če imam res jaz sama s sabo velike probleme, da tega ne odobravam?

to so psihopati, ki rabijo ves čas neko potrditev oz. ne želijo svojih žrtev spustiti iz krempljev. Ti ga kar z veseljem zabriši iz svojega življenja, tako realno kot v virtuali in ga NIKOLI več ne kontaktiraj. Energijo raje vloži v to, da si ustvariš družino, lahko tudi brez moškega:)

Prekini vse stike! Nobenega dopisovanja, nobenih telefonskih klicev, nič, nič, popolnoma nič. Če se slučajno srečata, mu lahko rečeš živjo, dober dan, kako si, kakšno bo vreme, to pa je tudi popolnoma vse!!!

Pazi, da te z zvitostjo ne bo spet začel osvajati in da ti ne bo ponovno zmešal glavo. Čas beži zelo hitro, kdo ve, koliko dobrih prilik si že zamudila. Ne pusti se preslepiti!

@cvet757, tukaj sam vidim dve ločeni temi. Prva je, ali je pametno, da si s tem človekom še naprej v stikih. Odgovor je ne, ker se vede manipulativno, te želi imeti še vedno na dosegu in ti bo poizkušal ponovno zlesti v hlačke. Enkrat (večkrat?) mu je uspelo, zakaj mu ne bi ponovno? Na njegove impulze si namreč dovzetna in na njih trzneš – če je v bližini.

Druga tema pa je, če je normalno, da z bivšimi partnerji ostanemo v stiku. Ja, je normalno. Če smo vmes “pospravili” po podstrešju, v celoti preboleli zvezo in šli v življenju korak naprej. V takih primerih tudi ni več važno, če bi bivši/a še kaj poizkušal/a. Ker mi ne bi padli na njihovo osvajanje. Svet ni črno bel in če smo šli z bivšimi narazen še ne pomeni, da v določenem delu ne morejo biti več del našega življenja.

Je pa ta del za večino ljudi težji (ker se gibljejo v problemih, ki sem jih opisal v prvem odstavku). In ker se gibljejo v teh problemih (in so dovzetni, da bi “padli” na osvajanje bivših) tudi sklepajo, da bo njihov nov partner storil podobno. Iz tega nastane cel kup praznega ljubosumja, kontrole, očitkov in podobnega.

Živjo,

pri meni podobna situacija z to razliko, da je mene prevaral po skoraj 20 letih veze, se odselil v ljubici in po nekaj mesecih prosil, če se lahko vrne nazaj, se opravičeval, obljubljal vse mogoče, pristala sem na vrnitev, da poskusiva znova, toda ni šlo, ker se ni držal obljub, bil ves čas na vezi z ljubico na skrivaj, jaz sem to vedela, vendar ni priznal…jaz nisem mogla dobiti še kako potrebnega zaupanja in sva bila ves čas ko se je vrnil k mani v najedanju eden drugemu…nazadnje se je odločil in spet odšel k ljubici, želel pa je, da ostaneva prijatelja…zaenkrat še jaz tega ne morem it in sem rekla odločno NE, ker še vse preveč boli…nekateri moški so res pokvarjeni.

Absolutno ne ohrani strikov in prekini vsakršno dopisovanje z njim, saj je bivši z razlogom. Če ti manjka družbe, greš lahko še vedno v kak tečaj, ali se javiš na neko dejavnost, ki te veseli, tudi prostovoljstvo, ne obupaj, samo stran od tega bivšega, ker nima dobrih namenov, če je v vezi, ko tebi piše sporočila.

New Report

Close