Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja stiki s starimi starši

stiki s starimi starši

hm…imam zanimivo vprašanje oz. en problemček…
kako imate urejene stike s starimi starši? njegova mama je ful dvolična in vem, da je otroke izrabljala samo za zafrkavanje mene in mešanje v zakon. vsaj tako jaz čutim. sem blazno skeptična glede stikov. zavedam se, da ne smem otrokom vzeti starih staršev, pa kakršni so že in niti ne mislim. rada bi samo, da če otroke želi vzeti babica, da se prej o tem pogovori z mano oz. vsaj pokliče, ne bom delala nobenega problema…ali se vam zdi pametno, da se dogovarja z otroci za obisk brez mojega vedenja o tem? in ko mi tamala to pove, naj pristanem ali kaj…po vsem, kar se je dogajalo…potrebujem nasvet, ker ne mislim kaj mimo udarit…

Moje mnenje je, da bi se morali stari starši glede obiskov pogovoriti s teboj in ne z otroci; kvečjemu v primeru, da so oroci že dovolj stari; tu imam v mislih tam od pubertete dalje. In dala bi jim jasno vedeti, da to zahtevaš, da se pogovorijo s teboj. Moja bivša tašča vedno pokliče mene ali jaz njo, kadar želi otrok k njej in imava super odnose.
Bdw; zdaj peljem hčero k njej na velikonočni zajterk, kamor sem tudi sama vabljena. :)))
Lep in miren dan!

Odvisno od tega kakšen odnos imate. Načeloma je za stike otrok z njegovimi starimi starši dolžan poskbeti nihče drug kot bivši. Pri meni to poteka v času njegovih stikov (kako in kaj točno ne vem, ker itak živi pri mamici…) Izven tega jaz stikov ne bi podpirala (tudi zato, ker pri nas je ta ‘babica’ problematična – psihični pritiski na otroka za dosego svojih ciljev je pri njej vsakdanji prijem – tako je delala že s svojima dvema).

Vsekakor pa ni šans, da bi karkoli takšnega potekalo mimo mene… Pa tut če bi bli odnosi dobri. Vztrajaj.

no pa še nekaj z druge strani zgodbe, z babičine. Mama in oče otrok se “pogovarjata” prek sodišča. Mamica krati stike že očetu, da o babici ne govorim. Če jo prosim (po elektronski pošti za stik) je to zanjo nadlegovanje. Ima pa rada darila, denar . Sama se odloča o vsem, očeta prijavlja da je nevaren in  ob vsaki prijavi se zadeva še poslabša. Čakalne dobe na izvedence “kdo je normaln in kdo nor” pa so dolge. Moje mnenje je, da bi bi otroci morali imeti stike z družino, tudi s starimi starši, razen, če ti ne izrazijo interesa in ne poskrbijo za otroke.

če bi se starši lahko sporazumeli da, če pa eden od staršev krati te možnosti drugemu, je jasno, da smo babice (in dedki) še na nižji stopnici

New Report

Close