Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja stik s stroko med porodniško

stik s stroko med porodniško

Zdravo!
Mene pa zanima ali se med porodniško čisto predaste skrbi za otročka ali vzdržujete stik s stroko v kateri ste delale pred porodom?
Sama sem sedaj že 3 mesece samo v dojenčku. Sedaj pa me vabijo nazaj v službo (kao za 4 ure). ampak sem se odločila, da ne grem, bom pa poskušala spremljati zakonodajo, spremembe in vse to na forumu.
kako pa ve?
sem iz področja računovodstva.

hvala!

---------------------------------------------------- Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Prve tri mesece sem se popolnoma posvetila otročku, pa saj drugače niti ne gre, zdaj pri njegovih šestih mesecih (točno danes :-)) se malo vračam. Seveda ne tako intenzivno, sem pa na tekočem, kaj se dogaja. Moje področje je humanistika,

pozdravček, Neja

sem drugič na porodniški in imam nekaj izkušenj s privajanjem na tempo po končani porodniški. Je kot bi te potegnilo v razburkano morje in če znaš plavat tako kot si znal prej, plavaš. Plavanja nikoli ne pozabiš, manjka ti le nekaj časa, da se spet privadiš. Pomembno je, da si samozavestna in se ne pustiš “sprovocirati” besedam, da “si popustila, ker misliš na otroka”. Res je, da večkrat pokličeš domov, če ti ga varujejo starši, ali pa hitiš v vrtec, da ne zamudiš po otroka. Vse to povzroča stres, ki je sicer koristen, v velikih količinah pa nam škoduje. Če zmoreš, se lahko službi posvetiš že preje. Tudi meni ustreza, da “pomagam” med drugo porodniško. Med prvo nisem in sem doživela kar nekaj neprijetnih trenutkov zaradi nepoznavanja situacije na mojem področju, ki je ekonomija.

Veliko sreče pri privajanju na “delo” ali “lenarjenje”, oboje paše.

Lp
jana

tudi mi danes praznujemo pol svecke. drugace se pa tudi jaz cedalje bolj vracam z mislimi k stroki, vrnitev v sluzbo se mi zdi po eni strani se zelo dalec, po drugi pa bo to kmalu. v tem casu poskusam cim bolj uzivati v vsakem trenutku z mojim sonckom.
lp, s.

Celi čas porodniške mi še na kraj pameti ni prišlo, da bi se ukvarjala s stroko. Imam z družino preveč dela.

LP, Ivana

Ivana,
saj imam tudi jaz veliko dela z družino in se z veseljem ukvarjam z deklico, ampak vse te spremembe in vse to…mislim, da bom morala z eno nogo biti na tekočem, drugače bom potem plavala, kot je napisala jana.

---------------------------------------------------- Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Meni sta obe porodniški naredili veliko luknjo v stroki (računalništvo), pa kljub temu ne bi šla delat prej. Danes imaš tudi druge možnosti: ADSL in delaš doma za službo. Tako ostaneš v stroki, pa še dodatno lahko kaj zaslužiš. Čas pa si razporejaš glede na otroka.

New Report

Close