stik s stroko med porodniško
Zdravo!
Mene pa zanima ali se med porodniško čisto predaste skrbi za otročka ali vzdržujete stik s stroko v kateri ste delale pred porodom?
Sama sem sedaj že 3 mesece samo v dojenčku. Sedaj pa me vabijo nazaj v službo (kao za 4 ure). ampak sem se odločila, da ne grem, bom pa poskušala spremljati zakonodajo, spremembe in vse to na forumu.
kako pa ve?
sem iz področja računovodstva.
hvala!
sem drugič na porodniški in imam nekaj izkušenj s privajanjem na tempo po končani porodniški. Je kot bi te potegnilo v razburkano morje in če znaš plavat tako kot si znal prej, plavaš. Plavanja nikoli ne pozabiš, manjka ti le nekaj časa, da se spet privadiš. Pomembno je, da si samozavestna in se ne pustiš “sprovocirati” besedam, da “si popustila, ker misliš na otroka”. Res je, da večkrat pokličeš domov, če ti ga varujejo starši, ali pa hitiš v vrtec, da ne zamudiš po otroka. Vse to povzroča stres, ki je sicer koristen, v velikih količinah pa nam škoduje. Če zmoreš, se lahko službi posvetiš že preje. Tudi meni ustreza, da “pomagam” med drugo porodniško. Med prvo nisem in sem doživela kar nekaj neprijetnih trenutkov zaradi nepoznavanja situacije na mojem področju, ki je ekonomija.
Veliko sreče pri privajanju na “delo” ali “lenarjenje”, oboje paše.
Lp
jana
Ivana,
saj imam tudi jaz veliko dela z družino in se z veseljem ukvarjam z deklico, ampak vse te spremembe in vse to…mislim, da bom morala z eno nogo biti na tekočem, drugače bom potem plavala, kot je napisala jana.