Najdi forum

stik med kuhinjskum pultom

Meni je mizar montiral kuhinjski pult Keinel (nekaj takega…), pa me zanima, kako je s stiki. Med stik je dal kovinsko letvico, ki je baje zato namenjena in pravi, da to je to in ni druge pomoči. Ampak to je zelo grdo. Kaj je alternativa temu?

Verjetno je mišljen pult Kaindl?
Alternativa je vezava v spodnjem delu pulta, dva kosa pulta se poveže s posebnimi vijaki, s katerimi se stik stisne. Seveda se za izreze za te vijake rabi posebno orodje. Rob pulta v samem stiku se temeljito namaže s silikonom, da je vodotesen.

Mi imamo ultrapas pult in je stik , ki je manjši od 1 mm zalit s prozornim silikonom, se sploh ne opazi.
TUdi stik med lesenim in granitnim pultom imamo zalit s silikonom, prav tako neopazno in po 15 letih še vedno enako, torej nič zamazano.
Če pa je seveda reža stika preširoka oziroma narejena nenatančno, potem pa tak T profil pokrije napake mizarja.

Ja…..meni pa je ostala palčka med pulti………….. :-(( Sem tako razočarana!
Mizar trdi, da to je to……………da se tako dela. Edino cena montaže je primerljiva z ornk mzarjem….vse drugo odstopa……… ! 🙁

T profil se uporablja pri stikih pultov zelo redko, v svoji zgodovini ukvarjanja s kuhinjami se spomnim zgolj enega takega primera, vezavo pulta se naredi z zgoraj omenjenimi vijaki in silikonom, pri tovarniško narejenih kuhinjah pride pult z izrezi za vezavo že narejen direktno iz tovarne. Verjetno mizar nima ustreznega orodja za izdelavo teh profilov ali pa je odškrtnil rob ultrapasa in sedaj hoče to pokriti s tem profilom.
Žal je tako, da pri kuhinjah ni pomembna zgolj cena, temveč tudi celostna storitev – reference so pomembne!!!

Mizar si je olajšal delo…

New Report

Close