številni zlomi vretenc_rehabilitacija
Spoštovani, mož je imel zaradi osteoporoze (ob dolgotrajnem jemanju Medrola) zlome hrbtenice. Na tramatološki ambulatni UKC ugotavljajo zniževanje korpusov nekaterih vretenc in stanje po številnih insuficientnih zlomih, potrebno je ojačanje muskulature trupa. Rehabilitacijo po navodilih fiziatrinje opravlja na SOČI, kjer je že 2x prišlo po terapijah do močnega poslabšanja stanja- bolečin v hrbtu, predvsem v stoječem položaju. Po vsakem poslabšanju se terapija prekine (oz jo sam prekine), zopet kličemo zdravnico, čakamo na nov termin, tedni tečejo, terapije so zato neredne, bolečine pa hude. Sklepava, da je problem v terapijah, ker so preveč intenzivne, vsakič je tudi drug terapevt, čisto drugačne vaje… Tudi glede ortoze, ki so jo naredili na SOČI, dobiva kontradiktorne informacije . enkrat, naj jo nosi, drugič, naj je ne nosi. Prosila bi za nasvet, kje in kako bi pod res dobrim strokovnim nadzorom lahko nadaljeval z rehabilitacijo, saj v SOČO nekako izgublja zaupanje. Hvala
Spoštovani!
Opravičujem se za zamudo, povsem sem spregledal Vaše sporočilo, čeprav redno preglejujem pošto.
Danes vam žal ne znam svetovati. Jutri se bom posvetoval in Vam sporočim, kje bi se dalo nadaljevati z rehabilitacijo (še posebej z usmeritvijo v področje hrbtenice).
V kolikor še niste vprašali bi morda veljalo preveriti na IMR (Inštitut za medicinsko rehabilitacijo) v UKC Lj. Travmatološki oddelek A v 4. nadstropju UKC, ki se ukvarja z zlomi hrbtenice, ima namreč svoje v fizioterapevtsko obravnavo po zlomih hrbtenice usmerjene terapevte, sodelujejo pa tudi s fiziatri z IMR. Morda bi bilo vredno povprašati pri niih?
Kot rečeno Vam sporočim jutri. Upam, da je vmes stanje že nekoliko bolje. Mi lahko prosim sporočite od kod prihajate, da se lažje usmerimo tudi na regijo.
Z lepimi pozdravi in opravičilom,
Klemen Aleš Pilih
Spoštovani!
Posvetoval sem se z očetom (mag. Iztok Pilih, Arthron) in predlagal je, da bi srečali z našo fizioterapevtko doc. dr. Renato Vauhnik, dipl. fth. Kontakt: 041753913 ali [email protected].
Preko maila se lahko z njo tudi posvetujete in se pogovorite kakšne terapije ste že izvajali, kaj je pomagalo in kaj ni ter kakšne so možnosti terapije pri nas.
Z lepimi pozdravi,
Klemen Aleš Pilih
PS: za vsa vprašanja sem Vam na voljo na portalu.