Številne bakterije v urinu
Na vsakoletnem pregledu krvi in urina, ki ga opravim pri svoji zdravnici, so v urinu našli številne bakterije. V tem času me malo srbi nožnica (moja pogosta težava), vstavljam si Vagisan, urina sem lahko dala zelo malo, ker me ni tiščalo lulat. Že več kot pol leta imam neke nespecifične težave z mehurjem ( čutim ga, posledica stresa v osebnem življ.), ali pa gre za hormonske motnje (46 let). UZ BP. Zdravnica pravi, da mi še ne bo dala antibiotikov, naj še enkrat pridem dat urin. Prosim za vaše mnenje, sicer me ob uriniranju ne peče, tudi ne grem pogosteje. Sem hipohondrične in depresivne narave. Hvala.
Spoštovani!
Bakterije v običajnem vzorcu urina ne pomenijo kaj dosti. Če nimate tipičnih znkov vnetja mehurja in tudi nitriti niso pozitivini, potem je vnetje mehurja praktično nemogoče. Glede na strost k neprijetnemu občutku v področju mehurja lahko prispevajo napovedajoče se hromonske spremembe. Same “bakterije” v urinu pa so lahko običajno prisotne bakterije iz nožnice.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pravite “napovedajoče se hormonske spremembe”. Koliko časa pa to lahko traja? Je nevarno? Bi morala jemat hormonske svečke ali sem lahko brez, če se pač navadim živet s tem? Je nekoliko zoprno, a skozi mesec niha (med menstruacijo je redu), tako da se da zdržat, občasno pa me popade strah pred rakom na mehurju, recimo. Bila sem pri ginekologu, kjer je bil ultrazvok v redu in tudi ultrazvok trebuha je bil v redu.
Zdravo,
Nisem želela odpirat nove teme,
izvid mojega urnina je BP, saj pred mesecem dni je bil, neprestano pa imam zelo močan izcedek iz nožnice, boli me v spodnjem delu trebuha. če vzamm naklofen bolečina popusti. stvar s emi vleče že nekaj mesecev, stem da so vmes dobri in pa slabi dnevi. pri ginekologu sicer še čakam na pregled brisa za ene bakterije, vseeno pa me zanima če je možno kašno vnetje mehurja, če je izvid urina bp? stara sem 23 let. osebna zdravnica je sicer rekla da me bo poslala k urologu če ginekološko nebo nič, vendar to spet pomeni nevem kok časa čakanja 🙁 malo me skrbi že vse skupaj, saj se mi zdi kot da hodim po temi, ker nikjer še zaenkrat ni nobenega pametnega odgovora. od ginekologa sem sicer dobila izvide brisa pred pol leta kko se je vse to zgodilo c20, sedaj čakam izvid brisa ponovno+ naročena še na bris za neke baktzerije. pomislila sem sicer na klamidijo, vendar pa sta ginekolog in pa sestra rekla da je klamidija danes tako redka, da je še veliko drugih stvari pred tem?
hvala za odgovore