številke oblačil od 1. leta dalje
Številke 86, 104 (in ne 102) pomenijo višino otroka.
Zraven potem napišejo še približno starost.
92 naj bi načeloma ustrezala velikosti za 2 leti. Vendar, če je tvoj otrok večji ali manjši, pač kupiš ustreznejšo številko.
Sicer se pa na te številke tako ali tako ne moreš zanesti saj se od proizvajalca do proizvajalca razlikujejo, razlikujejo se celo različni modeli istih proizvajalcev. Da ne govorimo o razliki v velikosti npr. 110 med dekliškimi in fantovskimi oblekami.
Kot, da bi bile 110 cm velike punčke manjše od 110 cm velikih fantov.
Tele številke (86, 92, 98, 104) naj bi nekako pomenile velikost otroka, jaz se boj zanašam na te kakor na tiste po letih (2,3,4…).
Namreč naša princeska bo konc oktobra 3 leta, pa ji kupujem zdej jesenske cunje 110 (ker je pač toliko visoka), kar naj bi bila 5. Sestričnina pa je pri svojih 3,5 precej manjša, pa ji je prav še 98…..
Tako nekako naj bi to šlo….čerpav nekatere zanemke imajo mal drugačno številke (npr. benetton mislim da ima za dva cm razlike……) no pa itak so razlike med proizvajalci in njihovimi številkami pa seveda tudi v modelih in posledično pač v velikosti oblačila…..
lp
n
Številke 62, …, 86,…, 164,… so višina otroka. Naša enoletnica se oblači v oblačila od 74 do 86. Ima okrog 80 cm.
Lahko pa so oblačila označena tudi s številkami od 0 naprej, kar pomeni starost otroka. Ker so oblačila narejena za povprečne otroke in vsak proizvajalec naredi številke malo po svoje, je potrebno vsako oblačilo dobro pogledati, ali bo otroku prav. Za 3-letnico kupimo tudi že kakšno stvar, ki je za 5-letnike, ji pa je prav tudi kakšna 2, oziroma 98-104.
Upam, da sem kaj pomagala.
živjo!
številke grejo po 6 naprej: 86 (18mesecev), 92 (24 mesecev), 98 …itd . te številke pomenijo dejansko višino otroka, ki naj bi jo imel ob tej starosti (80 cm-12 mesecev). tako malček sem ti pomagala, bolj natančno pa niti jaz ne vem, se nisem še pozanimala…nekatera oblačila imajo pa tudi oznake po letih: npr. 2. 3…
lp
Pati
80 je nekje za 1 leto, potem grejo naprej po 6. 104 je nekje za 3-4 leta, odvisno od velikosti otroka. Tiste 2,3,4 so nekje po starosti, pa spet odvisno od proizvajalca do proizvajalca. Sparky npr. (jaz sem kupila hlače 3 in 4 za svoja fanta) so jima kar precej predolge.
Pa ogromno je odvisno od številke – imam fanta, ki je star štiri leta in pol pa še vedno nosi dve majčki (poletni, s kratkimi rokavi), ki sta št. 92! Pa ena trenirka mu je 104 prav, druga mu je že zdavnaj prekratka.
Če nimam otroka zraven, da mu malo pomerim vzamem s sabo kakšno stvar, ki mu je prav, če pa ne kupujem načrtno pa primerjam s kakšno stvarjo, ki sem jo v tisti trgovini že kupila (precej stvari najdem v Intersparu, zato se vedno najde kaj, s čimer lahko primerjam).
Od 1 leta dalje grejo številke nekako tako: 86 je za 18 mesecev starega otroka, 92 za 2 leti, 98 pa za 3 leta starega otroka. Potem pa je 104 za 4 leta starega otroka, itd.
Upam, da sem ti pomagala z temi številkami. Seveda pa je vse odvisno od tega kakšen je otrok po velikosti in zato ni nujno, da se te številke ujemajo z otrokovo starostjo.
Lep pozdrav!
Mislim, da številke pomenijo višino otroka v cm. Potem je pa čisto odvisno, kako velik in “močan” je otrok. Moja hčerka je bolj pri tamalih in tadrobnih, in ji še danes pri treh letih oblečem kakšno majčko 92, čeprav je velika 98 cm. Pri (dolgih) hlačah pa ne gre, ma izgleda bolj dolge noge glede na ostalo telo in so ji 98 že malo prekratke. Še dobro da je poletje, jeseni pa bo treba v shopping…