številka oblačil za novorojenčka
Prijatelju se je rodil sinček prezgodaj in je tehtal 2100 g in je meril 41 cm.
Od začetka so mu oblačili št. 62. Žabice so na zadnji strani nogice zavihali in čez potegnili nogavičke. Rokavčke so zavihali in mali je kljub št. 62 izgledal pravi frajer in tudi ni kazal nobenih znakov da bi se slabo počutil.
Tudi jaz sem za moja dvojčka( ki že zdaj tehtata več od tega fantka) kupila od vseh stvari samo 2 bodija št. 56. Potem bomo pa videli.
Mravljica
Moje dete je imelo ob porodu 3810g in 53cm. Do 1.meseca nosili 56, prešli na 62, pri treh mesecih že šibali 68 (tehtal že 6430g), pri 6 mesecih pa že imeli št.80, kar je mišljeno za eno leto(8800 g). Ta drugi sine zdaj napreduje zelo zelo podobno, pa vseeno sem v začetku imela dvoje žabice do pasu št.56. Ker je bilo poletje mu nisem mogla dat še kakšnih nogavičk ali copatk, da bi držal žabice. Pri majčkah je zadeva veliko bolj preprosta, zavihaš rokavčke pa je. Primer: žabice do pasu stanejo od 800-1800 sit, odvisno katere vzameš in se kar ponucajo, če so stalno v obtoku, tako, da ni stran vržen denar.
moja pika poka je bla velika 51cm, pa mal čez 3 kile je mela, pa zdaj pri skoraj dveh mesecih še nosi 56št kake zadeve. pdrugače ji je 62 skos bl prov, ker ma veliko rito zarad bombažnig plenic in ji je tut kaka stvar 62 že premajhna k so različni kroji.
jest ri predlagam kr 62, ene par stvari pa tut 56.
lp, lara
A veš kaj je važno da je majhno? kapice. Te pa le kupi čist micene, ker če ne ušes sploh nimajo pokritih. Ostalo pa po lastni presoji. naša pikica ima po dobrem mesecu pet kil in so nam 62 cunjice že premajhne tako da počasi nosimo 68 in tud kakšna 74 se najde vmes, ker so številke različno velike.
lp