Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje številka oblačil za novorojenčka

številka oblačil za novorojenčka

Samo za en nasvet bi prosila. Kakšne številke oblačil ste kupile za svoje novorojenčke (50, 56,62,68)? Vem, da je to po velikosti otroka, samo, ali je bolje kakšno številko večje ali ne, npr. bodiji, pajacki. Predvsem me zanima kakšno velikost naj kupim zimskega kombinezončka, glede na to, da se bo otroček rodil konec oktobra, začetek novembra in da bo uporaben tja do marca.
Hvala vam za kakršenkoli nasvet!

Anka

št. 62

Težek: 3800g, velik:54 cm

Kupovala sem 62 in so mu bile čist majčkeno prevelike, tako, da ni bilo panike… Vse kar je bilo 56 (hvalabogu tega ni bilo veliko) mu je bilo premajhno… Pa tudi 62 cunjice znajo biti majhne (ker prizvojalci vsi napisejo 62, razlike pa so ogromne)…

V baby centru sem videla eno tabelo in 50 je baje samo za nedonošenčke, ki so blazno suhi…

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ce bos vse kupovala od 62 naprej bo malemu preveliko in bo zgledalo kot da bi bil v zakeljcku…kar niti ni tko prakcitno niti na pogled cute..tko da priporocam, da na zacetku kupis tudi kaksen kompletek 56…sama sem kupovala tudi 62, po nasvetu drugih…pa sem se se kako ustela…ce bi bil otrok normalno rojen bi blo ful preveliko, tako pa je bil nedonosencek in je bila tudi 56 ogromna…dobila sem nekaj 47 in 50 za prvi mesec….

moj nasvet,

papa,teja

Jaz mislim, da je dobro imeti par stvari št. 56, ne veliko. Res je da otroček hitro raste in da tistim, ki so že ob rojstvu veliki prav paše št. 62, samo kaj pa če je otroček majhen ob rojstvu, pol je hecno ko vse visi od njega.

nekaj malega 56 ostalo 62. razlike, glede na to kdo je proizvajalec, so lahko res velike. Moj bo septemberček in bo potreboval dva zimska kombinezončka…od treh mesecev naprej smo ga že nabavili od Choccota in se mi zdi, da so malo večje št.

Jaz sem kupila precej stvari v velikosti 56 in potem 62 oz. 60 (nekateri imajo malce druge št.). Menim, da je lepo in tudi da se dojenček bolje počuti, če so mu stvari prav in ne 10 cm prevelike, tako da vse visi z njega.
Zimski pajac sva midva vzela št. 60, vendar imava še razne jaknice in zimske vreče, tako da mislim, da bomo to zimo že preživeli.
Kakšne bolj šparovne me bodo sigurno spljuvale, vendar je to pač moje mnenje.
Uživaj v sladkem pričakovanju in čimbolje nakupi.

Jaz sem kupila par stvari 56 (za prvo silo), ostale pa 62.

56!!!

Definitivno 56, pri prvem je bilo kar groza kako je vse viselo z njega (imela vse 62), pa se je rodil velik 54 cm. Resda pa 56 ni imel cele tri mesece,pa vseeno splača se 56 in jaz sem jo zdaj za drugega nabavila, pa kar bo pa bo.

Lp, Srči

Ana 30,

jaz imam eank “problem” kot ti……. pa sem se že po nasvetih z drugega foruma odločila oz. sem kupila nekaj stvari št. 56, nekaj več pa št. 62…… Postavlja pa se mi še dodatno vprašanje glede zimskega kombinezončka – ali morda ne bi bilo bolje zaradi praktičnosti oblačenja (vsaj v začetku) kupiti zimske vreče …….. vendar menda obstaja neka prepreka pri zapenjanju v lupinico ????????? Za vsak nasvet bi bila hvaležna !!!!!!!

LP Aly 35 t

Lahko ti podam le svoj subjektiven odgovor. Moja velika pika se je rodila s 53 cm in 3620 grami. Vsa oblačila št. 56 so še danes (po petih letih) nedotaknjena, razen kompletka, ki ga je imela za pot domov iz porodnišnice. Od prvega tedna naprej sem jo namreč oblačila v št. 62 in ji je bilo ravno prav.

Težko bi našla optimalno izbiro pred porodom.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

62-sam sva oba boj velika in tudi rodila sva se čez 54 cm, tko da se predvideva , da tud dete ne bo drobižek-enako napoveduje ginekolog. Bratovemu pa je bilo še 62 skor vse premajhno, oz.prekratko.

Tudi mi smo kupili za našega lumpeka vse 62 (tudi tukaj so razlike prevelike različnih firm). Pa je bilo vse prav od tkarat, (pa ni nič veselo z njega) pa do 3 mesecev. Nekaj pa smo dobili po 56, to pa je bilo vse tesno že prvi teden in hitro vse premajhno. Naš je bil ob rojstvu velik 50, težak pa 3,5kg. Tudi v trgovini so nam prodajalke svetovale 62.

Mi smo se za našega lumpeka prav odločili. Za tvojega je pa odločitev je tvoja.

Jaz sem uporabljala oz. uporabljam še danes št. 56, pa je pikica velika 55 cm, stara pa 6 tednov. Verjetno jih bom uporabljala še kakšen teden, potem pa bomo šli na št. 62. Ob rojstvu je bila velika 50 cm in težka 3420.

lp

To nima nobene veze z “biti šparoven”. Važno je, da je oblačilo otroku prav in mu ni premajhno. Pri prvi nosečnosti pa se malce posluša tudi nasvete z MŠ ali izkušnje drugih mamic. Je pa ta tema daleč od razlogov za pluvanje-saj se pogovarjamo o oblačilih ne o življenskih nazorih :-). Le mirno…

Čao!
Tudi mene zanima številka oblačil sploh pa za dvojčice ker ne vem ali št. 56 ali št.62.pa še za kombinezonček me zanima ali pa je bolje imeti vrečo.Moram iti v shoping pa še zdaj ne vem kakšno številko bom kupila.

HVALA ZAENKRAT!!!!

Včeraj sem bila v Leclercu in primerjala dva kompletka sicer večjih številk…

Eden je bil 68 (6mes), eden pa je bil 74 mislim (12mes)… In glej ga šmenta, ko sem jih postavila vkup je bil tisti za eno leto manjši kot tisti za pol leta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tako, da so verjetno tudi številke 62 različno velike…. Ne kupuj preveč pred porodom… Ko bo prišla malo k sebi (2tedna po porodu) boste lahko šli kaj dokupit…. Sama sem se izkušenj naučila, da je bolje sproti kupovat…

Tisto kar sem kupila pred porodom je bilo našemu ali premajhno ali le kratek čas prav…

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Jaz sem za moja dvojčka kupila raje nekaj oblekic 56 in pa tudi nekaj 62. Zimski pajacek pa bom kupila 62.

jaz sem se tudi sekirala, koliko velike cotke nabavit – pa zdaj ni dileme – mala se je rodila en mesec prezgodaj in se dobro, da mi je prijateljica posodila svoje bodije, ker drugace ne vem v kaj bi jo oblacila. Prepricana pa sem, da jih ona na svojem velikanu (56cm) niti ni uporabila, ker so nasi prav po meri (47). Tako da cisto razlicno! Zadeve st. 62 so za nas zdaj ogroooomne, pa tudi 54 so marsikatere velikanske.

New Report

Close