številka modrčka
zanima me kako se sploh pravilno izmeri obseg prsi? Kaj določa številka npr75 in kaj košarica a,b,c,d…? Sej vem da je smešno, da tega ne vem, ampak vseen prosim za pomoč?
Zanima me kolk večje modrčke si boste kupile za dojenje in a mislite, da bi prišli v poštev tudi navadni modrčki, ki se npr. zapenjajo spredaj?
Številka 75, 80, … določa obseg pod prsmi – tam, kjer te modrček dejansko “objame” (v cm, kar izmeri si s šiviljskim metrom), košarica pa določa razliko med tem izmerjenim obsegom in obsegom preko prsi (maksimalni obseg). Večja kot je razlika, globja je košarica (se stopnjuje od a, b, c…. pa do f; mogoče še več).
Važno je, da ti po obsegu modrc ni prevelik, košarica pa preplitva. Nekje sem zasledila, kakšna razlika v cm pomeni košarico a, kakšna košarico b… mogoče ti bo uspelo najti na internetu.
O potrebni velikosti modrčka za dojenje pa žal še nimam izkušenj. Ti bom povedala čez 3 mesece 🙂 Sicer pa je pri vsaki ženski različno, tako da boš težko dobila konkreten in pravilen nasvet.
Lp
Briar, 27t
Se strinjam z vesno. Takega prav za dojenje si kupi po porodu. Zdaj le navadnega številko večjega, kakor imaš trenutno velikost.
Naj ti povem svojo izkušnjo.
V prvi nosečnosti me je “prijazna” prodajalka prepričala, naj si kupim dva že kar v sredini nosečnosti, da ne jih bom kasneje iskala…pa še običajno imam nadpovprečno številko in je bil zmeraj problem. Nesla sem si ju v bolnišnico in glej ga zlomka, niti slučajno mi nista pokrila niti polovico dojke, tako so narastle, pa čeprav sem ju še pred odhodom pokusila. Ostala sta nova, sama pa sem na prvi sprehod odšla v trgovino po nove…pa so bili kar dragi…in nisem šla k isti, ker mi itak ne bi verjela, pa še dvojnega zaslužka ji ne privoščim. Do takrat pa sem bila itak doma in praktično nisem rabila moderca, ker je bila mala nonstop pripopana name.
V drugo pa so se mi prsi povečale še za eno številko…gravitacije raje ne omenjam…in sem zopet kupila nove takoj pri prven nakupu po porodu.
Ne vem, kako velikanske bom imela tokrat, če so že sedaj občutno večje…ati pa si veselo mane roke, haha!
LP
Tudi meni se je zgodilo, da sem iskala modrca, kupila 2 tik pred porodom. Po porodu so še v bolnici prišle gnojne brazgotine, mastitis, okrevanje in posledično konec dojenja. Na modrce sploh ni bilo časa niti misliti. Sem imela kar tiste hlače za enkratno uporabo prestrižene in notri blazinice namazane z vsemi žavbami.
Tako sta modrca ostala doma v predalu popolnoma nova – samo oprana! Premisli!
Jenny
Zdravo!
Natančna navodila, kako izmeriti številko modrca so takšna:
1. Izmeri obseg prsnega koša tik pod prsmi, to je številka modrca, npr 75B- v tem primeru je 75 številka modrca.
2. Izmeri obseg čez najbolj poln del prsi.
3. 1. in 2. meritev primerjaj med sabo; če se razlikujeta za 2,5 cm – košarica A, za 5 cm – košarica B, za 7,5 cm košarica C, za 10 cm – košarica D
Lep pozdrav