Najdi forum

Stevardesa

Zanima me ali katera punca dela kot stevardesa pri Adrii Airways ali kateri drugi letalski družbi. Zanima me namreč vse v zvezi s tem delom. Kako poteka izbira stevardes, izobraževanje in potem delo. Ali se dela vsak dan, koliko ur…, kakšno plačo dobi stevardesa?
Za vse informacije bom zelo hvaležna!

Joj v eni zadnjih revij, ki sm jih kupla so bli napisani pogoji za stevardeso..višina od 160-175, simpatična, komunikativna, ena omejitev glede dioptrije je, aktivno angleško in pasivno vsaj en tuj jezik, slovensko državljanstvo…neki tacga, ne spomnem se pa čist…

Blondy, vem kaj misliš, bil je razpis za stevardese in pogoji so naslednji: državljanstvo RS, dokončana štiriletna šola in status študenta, aktivno znanje slovenskega in angleškega jezika ter pasivno znanje drugega evropskega jezika, zaželjena starost od 20 do 24 let, prijetna zunanjost in uglajeno vedenje, ustrezna višina (dekleta od 160 – 175 cm, fantje 170 – 181 cm), primerna telesna teža, telesna in duševna sposobnost za tovrstno delo, stalno ali začasno bivališče v Ljubljani ali Kranju z okolico, opravljen vozniški izpit B-kategorije in možnost lastnega prevoza, dovoljena dioptrija do 0,8 z očali, brez očal do 0,4.

No, mene pa bolj zanima, če ima kdo konkretne informacije ali pa mogoče pozna koga, ki je kdaj opravljal to delo. Kako to zgleda?

Js mam en mail, s ponudbo za službo stevardese. Če mi pustiš e-mail ti ga pošljem. Pišejo vse o pogojih itd.

Ne vem iz prve roke, pa vseeno…

Ko te izberejo, se začne večmesečno izobraževanje – mislim, da na Brniku. Za tem pač čakaš, da te pokličejo in začneš delati. Kolegica je kar nekaj časa čakala, preden je začela.

Med letom delaš cca. 15 dni na mesec oz po dogovoru, poleti pa več. Vem, da je imela ona vsega skupaj en teden (torej zaporednih dni) frej, drugače je več ali manj delala.

Zaslužila je dobro, vem pa da obstajajo različne tarife. Kadar dejansko letiš, če si v pripravljenosti in moraš biti (v primeru, da te potrebujejo) tam v 1/2 do ene ure; oz moraš biti v pripravljenosti, da prideš do letališča v 6ih urah. Čeprav te takrat ne pokličejo si za to “čakanje” plačana.

Tko da kolegica je bila zadovoljna, čeprav je bila po poletju kar mal zmahana, ker je non stop delala; samo je dobro zaslužila in rada je to delala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close