Sterilizacija,ful različne cene
Smo na tem, da steriliziramo našo psičko. Malo gledam cene, pa se gibljejo vse od dobrih 100 eur pa vse do 250 in več. Najcenejše sem našla tole: http://www.macjahisa-vet.si/cenik.php
Pa mi ni povsem jasno, zakaj je tako poceni? Je na veterini Mačja hiša kakšna akcija, ali je vedno toliko nižja cena? Je možno, da so razlike tudi v kvaliteti storitve? Ok, saj vsi gledamo na denar in 100 eur razlike je veliko, ne bi pa rada peljala psičke kamorkoli, da ne bi bilo potem kaj narobe.
Ne vem, povejte, če veste. Hvala.
Na veterini MH so vedno tako nizke cene. Zakaj, ti ne bi vedla povedat, vem pa, da se trudijo, da bi bilo čimveč živali S/K in da bi bilo posledično tudi čimmanj novih legel. Mačjo hišo drugače sestavlja tudi veliko prostovoljk, ki nameščajo in iščejo domove zavrženim živalim. Kvaliteta ni zaradi cene nič slabša 😉 Jaz ti jo zelo priporočam.
Tu tudi vidimo, kako nekateri po nepotrebnem nabijajo cene. Pa tudi tam smo videli ko je nekdo objavil akcijo S/K kjer je “količinski popust”, če daš sterilizirati 4 mačke plačaš 180eur, to je 45eur na eno, če pa steriliziraš samo eno mačko, pa plačaš 55 eur. 10eur razlike.
Sam menim, da so cene teh veterinarskih storitev pretirane in, da bi bilo več živali S/K če bi bile cene nižje. (verjetno bi se najdle tudi izjeme, da tudi če bi bilo zastonj, živali ne bi uredile.)
No, če bo komu kaj koristilo: našo psičko smo v začetku februarja dali sterilizirati na veterini Mačja hiša, kjer je bila cena le 102 EUR, poseg in vsa oskrba, kar se mi zdi relativno poceni. Pa so super zrihtali, naša psička je bila v parih dneh spet na poskok, brazgotine po 14 dneh ni bilo niti zaslediti. Pa je zdaj za vse njeno življenje mir! Toplo priporočam, so pa povrh vsega ful prijazni, kontrola šivov je brezplačna.
Brez veze se hecat z nezaželjenimi legli, tistih 100 eur pa ja imate! Drugače si sploh psa ne kupujte. Amen pod kamen.
Cene so različne tudi glede na lokacijo. Mesta ima višje cene, npr. Ljubljana ali Maribor. Na Štajerskem se cene za sterilizacijo muce gibljejo ok. 60 €, kastracija mačka pa ok. 40 €. Sicer se pa tudi jaz strinjam, da kdor nima denarja za primerno veterinarsko oskrbo, naj nima živali. Mnogi veterinarji imajo januarja in februarja na s/k popuste. Če je res stiska doma, vam bodo na pomoč priskočila tudi lokalna društva za zaščito živali, ki so za sterilizacije tudi pripravljena denarno prispevati, samo da se ne rabijo potem ukvarjati z zavrženimi legli, katerih oskrba je na koncu dražja kot tista sterilizacija.
@gordita
Ni problem v tem, da ni denarja…..zgrešila si bistvo
Vidim da je bilo nekaj primerjav cen S/K drugih veterin z Veterino Mačja Hiša, ki trenutno nudi redne najbolj ugodne cene. Za kar jim seveda ne moremo reči nič drugega kot pohval, vendar vseeno me zmoti mišljenje, da drugi veterinarji nabijajo cene. To je v določenih primerih res, v drugih ne. Veterina MH je za postavitev funckionalne veterinarske ambulante nabrala lepo vsoto donacij (je vse zapisano, lahko pobrskate in najdete koliko je kdo doniral), medtem ko so ostali privatniki v to vložili lasten kapital. Ergo, je v ceni všteto: delo, material (šivalni material, gaze, maska, rokavice, anestetiki – to pač stane, ker podjetja tega ne talajo zastojn), injekcija proti bolečinam, antiobiotik, razkužila, lampa morebiti…. in potem amortizacija anestezijskega aparata (v kolikor gre pod inhalacijsko anestezijo), avtoklava (za sterilizacijo šivalnega pribora), morebiti celo najemnina za prostor ter 22% davek, ki ga plačate državi.
Ne pretiravaj. Hočem povedat, da prav bi bilo, da bi dobila injekcijo proti bolečinam, ampak verjemi, da je ne dobi, oz. jo ti dobiš samo na računu za plačat. Razkužila se ne rabi 1l na sterilizacijo, ampak kvečjemu par kapljic, lampo seveda plačaš posebej, rokavice, gaza, maska skoraj ni omembe vredno, to je zelo poceni. Tako, da, če govorim o sterilizaciji mačke je 50 eur več kot dovolj , za samca kastracija pa 30 eur.
Žal se cene ne gibljejo od nekaj centov do evra. Tisto kar se vam ”ne zdi omembe vredno” je žal omembe vredno + omenjena amortizacija. Oprema (anestezijski aparat, kirurški pribor, avtoklav, kirurška miza) ni poceni, pa rečite kar želite. Niti niso poceni anestetiki, sploh inhalacijski.
In nenavsezadnje, je v rokah veterinarja v tem primeru tudi življenje živali, ampak seveda, komu to mar ane? Pa njegove znanje, sposobnosti, izkušnje…. naj bodo zastojn…. ane? Sej to je to.
Ko se pa komu avto pokvari pa ni blema dat gnar, takrat je pa ja normalno da se takoj skešira od nekaj 10 do nekaj 100 €….
Ne bluzite nebuloz, če nimate pojma o ozadju.
da ne bo pomote, to navedeno o veterinarjih ne velja za vse veterinarje, ampak za nekatere in navedeni primer je hipotetični primer, kaj vse lahko je posredi in ne trdim, da to tudi je posredi, gre za moje osebno prepričanje,ker so veterinarji, ki so zelo dragi in drugi , ki so zelo poceni, so veterinarji, ki so pokvarjeni in barabe za moje pojme in veterinarji, ki so pošteni, prijazni, dobri do živali in poceni, glede cen je zadeva več kot dokazljiva, saj če za isto uslugo pokličeš ali greš na več veterinarskih klinik, dobiš ravno toliko drugačnih izračunov, kot je klinik, torej nekje je cepljenje za levkozo 21 evrov, drugje 26, drugje 29 in drugje 35, torej, zakaj,isto cepivo, isto delo, različne cene.Oz, če vam to cehovstvo razložim še na drugačen način, jaz sem prepričan da to drži, ker poglejte primer iz drugega primera, ki se sicer veterinarstva ne tiče je pa jasen indikator kako to gre, če si naiven tega ne beri, ali so jakliču podrli hišo po osmih letih, niso, ali so stari ženski podrli vikend v bohinju, so, zakaj neki, kdo mi zna to razložit, pa v isti državi živimo in z istimi zakoni.