Najdi forum

Sterilizacija psičke

Zdravo,

zanimajo me vaše izkušnje s sterilizacijo psičke pred prvo gonitvijo? Kako poteka, kako okrevajo, itd….

Hvala, že vnaprej, Katja

Mi smo jo sterilizirali pri šestih mesecih, se pravi pred prvo gonitvijo. Meni jo je odpeljala vzrediteljica in tudi nazaj pripeljala, ter počakala dobro uro in pol pri nas doma, da se je psička zbudila in je videla, če je vse OK. Psička je bila zmedena od narkoze, povoja, cvilila je. Cel popoldan sem bila zraven nje, jedla je samo tekočo hrano, zato da se pri izločanju blata ne napenja. Zvečer sem ji dala še analgetik (dal nam ga je kar veterinar), naslednja dva dni je bilo še kar hudo, potem je pa bolje. Pazi, da psička ne skače, se ne napenja, da šivi ne bodo popokali. Cel teden sem spala zraven nje, prve tri dni kar na tleh, zato da ne bi slučajno probala skočit na posteljo. V začetku je bila tudi zmedena zaradi krožnika okoli glave. Zdaj je Ok.

Vsekakor je bolje, da psičko sterilizirate pred prvo gonitvijo, kot pa kasneje. Se mi zdi da je 6 mesecev kar dobra starost.

Mi jo peljemo na sterilizacijo danes:(…stara je 5 mesecev.Na kaj naj bom pozorna?

Po posegu bodite pozorni na to, da si psica ne bo lizala šivov, prav tako prve dni ni priporočljivo, da preveč skače itd.

Sicer pa predlagam, da veterinarja, v kolikor vam sam ne bo po posegu podal natančnih navodil o postoperativni oskrbi psa, o vsem, kar vas zanima ali skrbi, natančno povprašate.

Mojo psičko so okrog trebuha povili, tako da si ni mogla lizat rane. Prvi dan je bilo kar hudo, enkrat je tudi bruhala, jesti ji po navodilih veterinarja itak nisem dala, tudi piti samo po požirkih. Naslednji dan je bila v bistvu že okej. Normalno sva hodili na sprehod, pazila sem samo, da ni norela. Res, nič posebnega ni bilo. Po enem tednu sem jo peljala pokazat, kako se celi, in je bilo OK, samo ne še dovolj zaceljeno za pobrat šive, te sem potem čez nekaj dni sama odstranila. Se ji je pa od veterinarja tako mudilo domov, da je hotela kar sama skočit v prtljažnik, sem jo zadnji hip ujela. 🙂 Stara je bila dobrih 5 mesecev.

V prtljažnik??

Ja, v prtljažnik – avta namreč. Do veterinarja je namreč cca 12 km, pa se nama ni dalo iti peš 🙂

Včeraj popoldne sva opravili sterilizacijo. Po besedah veterinarke naj bi vse potekalo brez problemov. Zdaj pa psička poležava, stoka, za jesti ji ni, pije le toliko, da pomoči jezik v vodo. Ponoči je bila pridna, danes pa je že 2x bruhala in sicer neko rumeno tekočino, še vedno pa pomalem stoka. Je to normalno po operaciji ali bi morala poklicati veterinarko?
lp

Predstavljaj si sebe: prerežejo ti trebuh, dobiš cca pet šivov, anastezija… Mislim, da je vse okej: bruhanje, neješčnost sodijo še k normalnemu okrevanju. Če te vseeno skrbi, pokliči veterinarja – ampak danes verjetno delajo le dežurni.

Saj sem pomislila na vse to, me je pa vseeno zanimalo še, kako je bilo pri drugih psičkah.
Moram pa povedati, da sva bili zdajle zunaj, razen po stopnicah, ko sem jo nesla, je šla sama…opravila je vse, še malo hodila in sva šli nazaj. Zdaj spet počiva…le za jesti ji pa res ni. No, ampak upam, da bo tekom dneva tudi to.
lp

To je dokaj normalno po “operaciji”. Verjetno jo malo še “daje” anestezija, pa še nima apetita.
Če ne gre drugače ji poskusite skuhati kurjo juhico in ji jo dajte (skupaj z mesom in zelenjavo, lahko namočite tudi nekaj briketov v njo). Tako kot pri ljudeh, tudi pri psih kurja juhca fino dvigne energijo in apetit!

Moram povedati, da je z našo psičko vse ok. Spet postaja oz. je že živahna kot prej, tudi apetit se ji je povrnil, morda jo moti le tista mrežica okrog telesa, pa upam, da bomo tudi to uspešno prebrodili.
Hvala za odgovore:-)

Jaz ji nisem pustila nič hodit po stopnicah, vedno nesla. Je zelo ješča, ampak dva dni ni nič jedla, samo pila. Sem vzela kar dopust, da sem jo pazila.

Živjo!!

Mene pa zanima glede moje psičke ki je zunaj v pesjaku kako naj jo negujem po operativnem posegu sterilizacije?? Trenutno je star 6 mesecev vendar bom še malo počakala da bo vreme se malo ustallilo in bilo malo bolj toplo nad 10 stopinj!!

LP

mojo psičko so sterelizirali pred 1 tednom in je bilo vse ok. zdaj ko pa se ji pobrali ven šive se je srečala z enim psom ki jo je hotel naskočit. je mogoče da se psička po sterelizaciji še vedno goni

Žal je mogoče. Če posega niso opravili tako kot je treba. Če ji niso odstranili vsega in je kak delček jajčnika še ostal. Takšna sterilizacija je bil stran vržen denar in pa nepotrebno mučenje psice. To se je zgodilo pri moji psici zato vem kaj govorim.

Če se goni, potem to veš, ne? Če se ne, jo je pes lahko naskočil zaradi rangiranja, ki s S/K nima prav nobene veze.

mojo psičko so v torek sterilizirali in je bilo vse okej a v sredo smo šli pikazati ranico na nogici so ji odstranili tisto cevko če bi bila potrebnainfuzija pa se je kri kar vlila iz luknice polsmo šli domov je bilo vredu v ćetrtek je malo bruhala sedaj oa smo že v petek morali iti nazaj ker vse izbruha nocoj je ilo zelo hudo celo žlićko vode je izbruhala in zraven je bilo malo krvi tako dasedaj takoj spet greva nazaj ne vemveč kako ji naj pomagam

mojo psičko so v petek sterilizirali, stara je 6 mesecev .. zanima me, zakaj sedaj ne lula na pleničko, kot pred operacijo ampak vsepovsod drugje..? ima mogoče kdo kakšen nasvet?

New Report

Close