Sterilizacija
Kdo pa govori o nagovarjanju k sterilizaciji? Večina jih je spraševala kaj o tem meni njihov partner in če so mu sploh povedale….
In če bi vedno vsi mislili samo na ČE? Kaj ČE bo potres? Se mi sploh splača zidat hišo? Ne.
Kaj ČE jutri izgubim službo? Bolje da sploh ne grem delat.
Kaj ČE me bo varal? Bolje da se ne poročim.
ČEjev je že tako ali tako preveč…. Kaj pa ČE ima ženska zdravstvene težave in je to najboljša rešitev? Prosim za odgovor.
Jaz osebni ne bi šla v TO. Zakaj? Ker bi se kasneje počutila manj vredna.
Jalova krava (po domače povedano).
Zakaj pa mož ne gre v to, ker je moški – in to je zanj težko. Kaj ne?
Kasneje bi se pa kesala, da si šla v to. Lahko se skregaš z možem in ti vrže pod nos, da si jalova itn.
Nikoli ne veš kaj te čaka v življenju.
Poznam eno znanko, ki so ji vse ven pobrali zaradi rakastega obolenja. Njeni mož je od sto HUDIČEV, vsem pravi, ko jo jaha kot, da bi v lonec f****.
Podlo z njegove strani!
Ona je pa zelo potrebna od kar so ji vse pobrali ven. Sama je tako razlagala.
Ne vem no… Sama odloči o tvoji usodi.
Želim ti vse dobro
lp, Doroteja
gre za zelo delikatno stvar…
mislim da za moškega in enako žensko že samo dejstvo (sterilizacija ) lahko upliva na psiho obeh partnerjev.. in to čisto podzavestno..in nehote lahko pride do težav..
predvsem pa se mi zdi neprimerno za moške, ker kaj veš, kaj ti življenje prinese…(pri tem mislim na nesreče ipd)..
za ženske pa je v zadnejm času tudi moderno da tako pozno rojevajo da človek nikoli ne ve, kdaj se bo odločil že za enega otročka..
zato bi res morale tiste povedat ki so to dale skozi…
Mislim, da je vse skupaj stvar timinga!
Če se odločiš za sterilizacijo ko niti ne misliš niti ni več smiselno rojevati otrok- recimo enkrat kmalu po 40, je stvar sigurno zelo dobra tako s fizičnega vidika (ni več trpanja s tabletami in kemijo, kar lahko škoduje in ni več drugih skrbi- neredne menstruacije v menopavzi, problemi z zaščito itd..) kot tudi s tudi psihičnega- itak veš, da ne boš več imela otroka, ker ni več čas za to in problemov glede jalovosti in podobno ni- postanejo brezpredmetni.
Ne razumem pa zakaj je tak problem kdo se sterilizira – ženska ali moški? Če hoče ženska to storiti zase, je ona tista, ki ima od tega koristi. Ona pristopa odslej k sexu brez skrbi – s stalnim partnerjem, ali pa “ČE” se že kaj razdre, je spet ona tista, ki gre naprej v življenje brez skrbi in komplikacij..
Sama sem bila sterilizirana po tretjem carskem rezu pri 35, ko mi je bilo jasno povedano, da naj si še enega ne privoščim več. Resda mi v začetku ni bilo čisto vseeno, a ko sem razmislila in ko sem zaživela “brez skrbi in kemije”, sem to sprejela kot eno zelo dobro in koristno stvar.
Sterilizirati se je dala tudi moja prijateljica, ko ni smela več jemati tablet in njena pripomba je bila, da če bi vedela, kako je vredu in brez problemov, bi to storila že dosti prej in telesu prišparala kar nekaj let kemije…
Ja, baje da se je res že zgodilo.. Ampak še vedno je to velika izjema. Si pa kar težko predstavljam- mora biti pa že kriv kirurg, ki malomarno opravi poseg ( to sicer pacientki bolj malo pomaga). Če dobro “precvikne” jajcevode, sploh ne bi smelo biti variante za zanositev !!!
Sicer pa nobena stvar ni sigurna- recimo obroček- možnost zunaj maternične nosečnosti – kar je lahko kar komplicirano… Pa vendar ga ima veliko žensk in so zadovoljne.
Tudi tabletko lahko pozabiš pojesti…
No,ja nič ni popolno. Še vedno pa se mi zdi sterilizacija zelo sigurna in predvsem najmanj škodljiva varianta. Seveda kot rečeno- ob pravem času.
Ja… ampak to se zgodi tako izjemoma, da ne poznam nobene ženske, ki bi se ji to res zgodilo, pa jih poznam kar precej, sem ravno v letih, ko je to aktualno. Slišala sem o tem le po pripovedovanju.
Kakorkoli če se pretehta vse možnosti, če zanosiš pri kateremkoli sredstvu so posledice iste…. Vseeno pa je tu % najbrž bistveno, bistveno manjši, pa le ni kemije, hormonov in ni fizičnih vsadkov….
Sem pa mislila, da z električno zanko nekako “prežgejo” jajcevode, da se “zacvrknejo”… Od mojih prijateljic in znank še nobena ni imela težav z zanositvijo….
kakor se ti obrne… imela sem tudi obroček med prvim/drugim in drugim/tretjim otrokom, pa nisem imela težav…. poznam pa jih veliko, ki so jih imele. Človek ni nikoli dosti pameten.