Sterilizacija
Zanimajo me izkušnje tistih žensk, ki so opravile poseg sterilizacije….kakšne posledice ste čutile, mogoče telesne, duševne…so po posegu kakšne spremembe….bi se sedaj še enkrat odločile za ta poseg, če bi lahko prevrtele čas nazaj…pa še to, v katerem letu starosti ste opravile poseg sterilizacije…
sama se odločam za ta poseg, zato bi mi vaše informacije veliko pomagale pri odločitvi…
najlepša hvala vsem že vnaprej želi Danaja
se opravičujem, ker sem pri temi spodaj zamenjala ime z naslovom sporočila:-)))
Brez skrbi!
Pri 35 letih sem se prijavila (prej ne delajo). Imam tri otroke – sinove. Dajo ti čas za premislek – 6 mesecev. Nato dobiš vabilo, opraviš vse preiskave in ododeš v bolnišnico. Poseg traja 10 min. V bol. sem šla v torek, domov v nedeljo(1dan prej, ker je bila velika noč). Čisto nič čutila, nobenih težav, v redu menstruacije, kot da ni nič. Le brezskrbno uživaš naprej.
Priporočam vsaki, ki se je o tem zanimala naokrog.
Le korajžno!!
Pozdravljena.
jaz sem opravila sterilizacijo pri 37-ih , tudi enkrat nisem začutila spremembe kakor fizične tako tudi psihične ne , torej morate sama sabo razčistiti ali želite seči v tak poseg ker dobro veste kaj pomeni , misleč na nesposobnost rojevanja itd.sam poseg je hiter in lahek uglavnom brez posledic , eno leto je za mano in vam lahko svetujem samo kurajžno!!!
Ne, zrediš pa se ne, ker je sterilizacija pri ženskah drugačna, kot pri samicah živalih. Ženskam samo prevežejo jajcevode, medtem ko mačkam ali psičkam poberejo vsa rodila in zato hormoni začnejo delati po svoje, zato se jim spremeni dlaka, karakter, se zredijo…..
Tiste ženske, ki jim zaradi bolezni izrežejo maternico in ostale organe se zredijo, ker pridejo v “prisilno” meno.
Se strinjam s ff, da nismo ženske mašine za rojevat. Svojega telesa sem sama gospodar. Tudi sama se odločam o tem, zato sem z veseljem prebrala vse odgovore.
Kar se tičev tiče ;)) se pravi moških… če bi kdo lahko znorel, potem bi lahko ženska (sploh, če bi si ga obrisal v zavese). Kaj imajo pa moški pri tem za noret? Če sta si že ustvarila družino in vse štima, potem ni razloga za norenje. Da mu ne bi povedala? Zakaj pa ne? Pa tudi nisem vsak dan mlajša, ampak starejša. Biološka ura je odtiktakala… pozna nosečnost pa lahko prinese samo težave. Če me ima rad sedaj, zakaj me ne bi imel tudi potem? Ja, hallooo….
In pa gospa 48!
To vaše primerjanje psic z ženskami se mi zdi, ne zdi, JE bolno!! To je ravno tako, kot če bi rekla, da dva po pasje sexata in bi vi vprašala: Ali na ulici?
Samo ena pripomba, tudi na nekatere spodnje (ali zgornje, kakor se vzame :))) komentarje. Res, da je pri moškem mogoče ta postopek lažji in bolj enostaven. Vendar…zakaj ste nekatere tako nastrojene proti moškim…meni se zdi ta postopek tako nekam dokončen…kot da se lahko danes odločiš, da nikoli več ne boš imel otrok.
Kaj pa, če se zgodi, da se s sedanjim partnerjem razideš, spoznaš novega (ali novo) in si želiš imeti kasneje še kakšnega otroka?
Sploh za moške, ki imajo še v poznejših obdobjih otroke…in lahko spoznajo kakšno mlado :))
Pa moški ima lahko težje psihične posledice in je možna celo impotenca pod vplivom misli, da je “kastriran”…psiha dela včasih hudiča…in prav nič si človek ne more pomagati.
Samo toliko…
LP
Hja res moški ego trpi? Ja ja moški ki ob “zadovoljevanju klica narave” nič ne mislite na to, da jemanje KT (kar zagovarjate) znajo zelo vplivati na žensko, saj gre za poseganje naravnega izločanja hormonov. koliko pa to še potem vplva na ostale organe kot so ledvica, jetra…pa vas niti zanima ne.
Hja ja to je cena užitkov!
Kar se tiče psihe, se strinjam, kar pa se tiče:
“Kaj pa, če se zgodi, da se s sedanjim partnerjem razideš, spoznaš novega (ali novo) in si želiš imeti kasneje še kakšnega otroka?
Sploh za moške, ki imajo še v poznejših obdobjih otroke…in lahko spoznajo kakšno mlado.”
pa se mi zdi malo neumno. Ko smo skupaj, se ljubimo in skrbimo za zaščito pred nosečnostjo, ne razmišljamo o nekakšnih možnih potencialnih partnerjih, če bi šli mi slučajno narazen. Če bi mi moj mož rekel kdaj, da se ne bi steriliziral, ker bi morda imel še s kakšno drugo otroka, potem bi resno podvomila v njegovo ljubezen do mene.
V življenju ni nič dokončnega in vedno lahko pride preobrat, ko ga najmanj pričakuješ in želiš. Če se nekdo sam odloči za sterilizacijo je vse OK. Nagovarjat zakonskega partnerja za streilizacijo zato, ker je za njega to enostavneje pa se mi zdi neodgovorno, sebično, nepremišljeno in zelo kratkovidno. Sem ženska in bi tudi ponorela, če bi mi mož predlagal sterilizacijo. Čeprav živim v zakonu pa sem gospodar svojega telesa. Sterilizacija je tako dokončen in tako drastičen ukrep, da me kar zmrazi… Spomni me na prisilne sterilizacije v taboriščih…Seveda pa je to pač samo moje mnenje. Samo ne mislit ženske, da ste do 40 leta doživele že vse kar vam je življenje namenilo. Čas korenitih sprememb še pride vsaj trikrat v vašem življenju. In takrat pač mora imeti človek odprte vse možnosti…