Stenoza hrbteničnega kanala
Spoštovani!
Jeseni bom stara 60 let, težave s hrbtenico pa imam že vse od poroda (37 let). Zadnja tri leta se je stanje zelo poslabšalo, zato sem opravila magnetno resonanco. Izvid pripenjam. Problem je, da ne morem dalj časa stati, ker me prične boleti vse od ritnice na levi strani, pa po nogi navzdol, tudi meča. Prehodim lahko le do 200 m, ko se prične pojavljati bolečina v levi nogi – prav tako od ritnice. Če dalj čas sedim, težko vstanem in imam občutek, da sploh ne morem zravnati hrbtenice. Zdravnik mi je nekaj omenjal operacijo, vendar bi raje prej še poizkusila kaj drugega. Ali menite, da bi se z manualno terapijo dalo kaj pomagati? Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni,
za natančen nasvet bi morali nujno opraviti klinični pregled in podrobno pregledati slike. Težave, ki jih opisujete namreč lahko izvirajo iz zelo različnih vzrokov. Npr. če gre za hernijo vam lahko s tehnikami manualne medicine lahko uspešno pomagamo, v kolikor pa gre npr. za zdrs vretenca (t.i. spondilolisteza) pa je kakršna koli terapija prepovedana.
Zatorej je v vašem primeru nujen pregled in anamneza vseh izvidov, predvsem pa slik. Na podlagi tega se odločimo glede možnosti nadaljnjega zdravljenja.
Priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, kjer vam bomo po pregledu lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja. S seboj prinesite vse izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
V prejšnjem dopisu sem očitno spregledal priponko, zato vam lahko sedaj bolj natančno svetujem: v vašem primeru stenoza ni pomembna (izražena) do te mere, da bi bile te spremembe lahko vzrok za težave.Gre za protruzijo z zmanjšanim prostorom v ledvenem delu hrbtenice, kar je izvor vseh težav.
S tehnikami manualne medicine vam po vsej verjetnosti lahko uspešno pomagamo, gre za eno najbolj pogostih težav naših pacientov. Priporočam vam, da se naročite na pregled v vam najbližjo ordinacijo, s seboj pa prinesete tudi vse izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,