Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! steklokeramična plošča na štedilniku- s čim čistiti, da bo res lepa?!

steklokeramična plošča na štedilniku- s čim čistiti, da bo res lepa?!

Ja, vem, veliko ste že povedale, pa kljub vsemu, povejte mi s čim čistite vaše steklokeramične plošče na štedilniku, da le te niso po koncu čiščenja lisaste, šekaste, temveč lepo čiste. Katero čistilo je res tisto odlično in dobro in kje ste ga kupile’!

In katere gobice lahko uporabljam, viledo ja, ali bodo res lise, če uporabim kdaj tisto malo gobico, ki ima na drugi strani mal mrežice.
In ta nožek, ki sem ga dobila zraven, madonca no, saj je na koncu kot neka britvica, se to res ne bo nič poznalo na plošči in kdaj vi to uporabljate ta nožek??

Hvala za nasvete in lP!

Jaz uporabljam tisto britvico (ne, nič se ne pozna), čistilo za steklokeramične plošče (vsa so OK) in papirnato brisačo.

Tisto strgalo,ki si ga dobila zraven je čisto o.k. Na plošči se ne bodo poznale raze , je pa dober, kadar se ti hrana zapeče na štedilniku, kar je zelo pogosto.
Mojo steklokeramiko sem čistila s čistilom od MR MUSCOLO ( za steklokeramiko-cera fix) in ga uporabljam še danes na indukcijski plošči. Jaz dam malo čistila direkt na ploščo, z mokro gobico ( rumeni del) potem počistim po plošči, s strgalnikom grem čez celo ploščo in potem z mokro viledo obrišem, splaknem, obrišem…. do sijaja. Čisto preprosto.

LP

Lep pozdrav !

Katero čistilo pa je tisto, ko le pošpricaš in obrišeš in se lepo sveti?? To so mi nekateri dejali, je to res, obstaja tako čistolo, kot za pucanje oken recimo, pošpricaš in s papiranto brisačko recimo obrišeš ali viledo.

Katerokoli čistilo je OK, najboljši sjaj dosežem, če na koncu pobrišem s krpo iz mikrovlaken. In nikoli ne drgnem z grobim delom gobice.

Vsa čistila za steklokeramiko so taka. Jaz imam neko gosto tekočino, par kapelj, namažem s papirnato brisačko, s svežo papirnato zbrišem do sijaja.

Če je kaj zapečeno zdrgnem z strgalom. Pomijem z gobico(mehka stran) in detergentom za posodo (Jar). Obrišem z mokro krpo, na koncu pa še z Steleksom in papirjem. Se vsakič sveti in ni lisasto.

Navaden jar, groba stran vileda gobice, na koncu suha krpa. Po šestih letih še vedno bp. Kakšna mini praska od slabega piskra, to pa je tudi vse.

Jaz jo čistim kar z gobico (z grobo stranjo) in navadnim detergentom, na koncu pošpricam s čistilom za steklo. Čistilo za steklokeramiko uporabim 2 x letno.

Živjo,

dobi se posebna gobica za steklokeramiko, je zelene barve,mrežica pa modra. Jaz ploščo pošpricam z razmaščevalcem Dexal, če je močno umazana, potem pa zdrgnem z gobico. Za končni sijaj pa jo tudi jaz pošpricam s STELEXOM IN OBRIŠEM S PAPIRNATO BRISAČO.

Po desetih letih uporabe, je moj štedilnik še vedno “kot nov”.

za grobo čiščenje uporabim britvico
Ostalo očistim z arfom in grobim plastičnim delom gobice za pomivanje posode (vsako kremno čistilo je ok)
Po potrebi ploščo spoliram s silikonsko pasto za poliranje avtomobilov (ja, vem – spet – Amway).

S polirno pasto zapolnim morebitne mikro praske in hkrati zaščitim ploščo pred umazanijo – se manj prime oz. kapljice dobesedno odletijo stran.

Če ne bo šlo, pridem pokazat :)))))

Ampak tistega čistila za stelkokeramične plošče od Mr. Muscola ne najdem več v nobeni trgovini
Sicer ima mercator podobnega, ampak ni to to

Za vsakodnevno čiščenje Atomic gobica, ne praska in odstrani tudi manjše ožganine. Za sijaj pa po potrebi s primernim čistilom.

Enako, kot pravi “bum”, če pa hočes, da se bo zares svetilo, na koncu pošpricaj s stelexom in obriši s papirnato brisačko.

jaz sem uporabu betonski kvadrovc pa imam skoz čisto

jaz uporabljam čistilo za posodo od znamke Zepter,ki se mi od vsega zdi najboljše

Brez kemije, z račko in vodo. Tudi pečica in zunanji deli. Zažgano preje postrgati.Bolj bleščeče plošče ni od nobenega drugega čistila. Prepričajte se!

Zelo učinkovito je čistilo za stetklokeramično ploščo[/url] od Melleruda. Odstrani zažgano hrano, mastne madeže…

www.cistilo.si

Najbolje je da se izognete čistilnim sredstvom z uporabo ENJO vlaken in vode.
Več na www.enjo.si

Tudi za pečico in steklokeramično ploščo brez čistil.

Vsake oči imajo svojega malarja, vsak berač pa hvali svojo malho. Jaz vem samo to, da original čistilo za
steklokeramične plošče ” Dr. Beckmann ” edino varno in učinkovito čistilo.

New Report

Close