steklokeramična plošča
tudi mi imamo steklokeramično, vendar brez plina. Ne vem zakaj bi imela plin, saj so težave s čiščenjem gotovo večje. Res pa je tudi to, da v primerjavi s plinom je električna plošča malce počasnejša. To je po mojem tudi edina slaba lastnost (hitrost) kuhanja. Priporočam samo električno.
lepo kuhanje.
Jaz priporočam tisto brez okvirja (in brez plina). Okvir je za nabiranje svinjarije, po izkušnjah iz prve roke (iz Gorenja) pa naj brušen steklen rob ne bi bil bolj občutljiv, če se seveda ne zgodi kakšna res huda nesreča.
Kar se cen tiče, pa mislim, da se splača potelefonirat po Sloveniji, npr. trgovina Aliansa v Žalcu v Savinsjki dolini (03 713 34 50) velikokrat prodaja ocenjene Gorenjeve aparate. Čeprav mislim, da bo steklokeramično ploščo težko dobiti ocenjeno oz. z napako. Priporočam pa to trgovino za druge cenejše Gorenjeve nakupe.
Uspešne nakupe,
Maxi
Ojla,
Jaz imam Gorenjevo 3 pline + 1 elektriko… Nisem preveč zadovoljna, ker je čiščenje okoli plinov prav zoprno. Verjamem, da če je samo plošča da je čiščenje enostavno, če pa je še plin, pa res vzame kar nekaj časa. Zato svetujem samo steklokeramično ali pa navadno.
P.S. Meni gre na tej steklokeramični plošči najbolj na živce to (ne kuham velikokrat!), da je kar naprej prašna, ker je temne barve.
No, pa veselo kuhanje vsem skupaj!
Lp,
Roba
Mi imamo plin, celo tako močnega – trojni vok plin – in smo nadvse zadovoljni. Zrezek mora namreč narediti “pss pss”, ko ga vržeš na ponev in hop hop dvakrat obrneš, pa je. Isto velja za zelenjavo in kitajske jedi – na hitro, na visoki temperaturi. Tega elektrika žal ne zmore.
Kar se čiščenja tiče pa je trik pač v tem,
da vsake toliko vržem kar v poomivalni stroj vse “rinke”, za dnevno čiščenje pa uporabljam posebno čistilo za steklokeramične ploščice “delu” in finta je še v krpi – taka z mikrovlakni je absolutna zmaga brez preveč truda.
N.
Imam gorenjevo 3+ eno elektriko in mi je zelo žal, da nimam samih plinastih. Jaz plina ne dam, pa tudi če se malo težje puca. Smo imeli izključno elektriko v prejšnjem stanovanju in mi je plin veliko bolj všeč. Po mojih izkušnjah je bistveno boljša tista plošča s pravim kovinskim robom, ker ti zadržuje vse, kar se polije iz piskrov, ko prekipi itd…po brušenem robu pa samo spolzi.
Mi mamo samo steklokeramiko, brez plina in je super! Dve plošči sta indukcijski, rabimo sicer posebno posodo, kuha pa se hitreje kot na plinu, regulacija jakosti toplote je hitra, dve plošči pa sta navadni in ju sploh ne rabim. Čiščenje je enostavno- s krpo in vodo, včasih kakšnim detergentom, obstaja pa tudi strgalo, za odtsranjevanje zasušenih zadev.
JOJ, NIKAR NE KOPUJTE GORENJEVE S PLINOM! ČE PA ŽE, POKLIČITE MONTERJE ZA PLIN OD GORENJA!
Mi imamo takšno, ki jo želite kupiti (2 el. + 2plin) in imamo velike težave. Kupili smo jo, ker je bila poceni (78.000). Težave je imel že monter za plin, ker zraven kupljene plišče ni bilo originalnih šob. Menda se jih ne da dobiti, ker jih Gornje nabavlja iz Italije. No, ta monter je za silo zrihtal šobe in plin, vendar ne dela kot bi moralo (težko je prižgati, plin ugaša), pa še železnih nastavkov se ne da več v redu natakniti. Iste težave ima tudi moja teta, ki je kupila štedilnik z enako ploščo.
Jaz bi na vašem mestu kupila samo električno ploščo, če pa že s plinom, pa Elektroluxovo.