Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja steklokeramična plošča

steklokeramična plošča

kupujem Gorenjevo steklokeramično ploščo(2x plin,2x el.)
zanima me kakšne so vaše izkušnje s temi ploščami in ali jo je mogoče dobiti
v avstriji kaj ceneje. (Pri nas cca.80.000 sit)

mi imamo takso polosco od elektroluxa (oziroma 3+1), pa jo je zelo tezko cistit. zaradi plina namrec ni ravna in se okoli nastavkov veliko tezje cisti. razmisli o le elektricni, bo mogoce boljsa….

Jaz imam gorenjevo vendar brez plinskih. Sem zelo zadovoljna, čeprav sem bila prej od malega dalje vajena le plina. Ravno zaradi čiščenja ne bi šla več nazaj na plin!

Zelo dobre. Vzami tisto, ki se prižiga na dotik !-lažje za čistit..

Krasno, vendar ne jemnlji z brušenim robom, ampak naj bo rob ojačan, ker tisti ravni so zelo občutljivi na udarce.

tudi mi imamo steklokeramično, vendar brez plina. Ne vem zakaj bi imela plin, saj so težave s čiščenjem gotovo večje. Res pa je tudi to, da v primerjavi s plinom je električna plošča malce počasnejša. To je po mojem tudi edina slaba lastnost (hitrost) kuhanja. Priporočam samo električno.

lepo kuhanje.

Imamo samo električno in ne zamenjam za noben plin. Res je malenkost počasnejša ampak če daš gor vročo vodo niti ne.
Pri čiščenju pa sploh ni za primerjat. Je lahko fejst popacana pa se očisti 123 tako da se sveti.
LP Nika

A je res kaj narobe s tisto z brušenim robom?
Če pa imajo vse tiste s kovinskim okvirjem tak čuden rob (pol cm kita) okrog – med steklom in okvirjem – a se s časom tisti kit ne zamaže in znuca – pa ves čas se tam umazanija nabira….? Prosim, kdo z izkušnjami?

Jaz priporočam tisto brez okvirja (in brez plina). Okvir je za nabiranje svinjarije, po izkušnjah iz prve roke (iz Gorenja) pa naj brušen steklen rob ne bi bil bolj občutljiv, če se seveda ne zgodi kakšna res huda nesreča.

Kar se cen tiče, pa mislim, da se splača potelefonirat po Sloveniji, npr. trgovina Aliansa v Žalcu v Savinsjki dolini (03 713 34 50) velikokrat prodaja ocenjene Gorenjeve aparate. Čeprav mislim, da bo steklokeramično ploščo težko dobiti ocenjeno oz. z napako. Priporočam pa to trgovino za druge cenejše Gorenjeve nakupe.

Uspešne nakupe,

Maxi

Mi imamo brušen rob in smo zadovoljni – po 3 letih se še ni okrušil.

Ojla,

Jaz imam Gorenjevo 3 pline + 1 elektriko… Nisem preveč zadovoljna, ker je čiščenje okoli plinov prav zoprno. Verjamem, da če je samo plošča da je čiščenje enostavno, če pa je še plin, pa res vzame kar nekaj časa. Zato svetujem samo steklokeramično ali pa navadno.
P.S. Meni gre na tej steklokeramični plošči najbolj na živce to (ne kuham velikokrat!), da je kar naprej prašna, ker je temne barve.

No, pa veselo kuhanje vsem skupaj!

Lp,
Roba

************************************************************** <http://robika.moj-album.com> <http://robertam.blogspot.com>

Plin vedno malo zvije dno posode, steklokeramična pa ima najboljši izkoristek, če je dno povsem ravno (ko sem zamenjala štedilnik, sem počasi tudi posodo). Tako da kombinacija ni najbolj smiselna.
LP
S.

Ojla Saša!
Samo BREZ plina prosim. Mi smo kupili s plinom in smo po dveh mesecih stran vrgli, ker plin pušča tako umazanijo, da tudi če čistiš kaj naprej ni videti čisto. Odloči se sama.
Dober nakup,
Verena

Mi imamo plin, celo tako močnega – trojni vok plin – in smo nadvse zadovoljni. Zrezek mora namreč narediti “pss pss”, ko ga vržeš na ponev in hop hop dvakrat obrneš, pa je. Isto velja za zelenjavo in kitajske jedi – na hitro, na visoki temperaturi. Tega elektrika žal ne zmore.
Kar se čiščenja tiče pa je trik pač v tem,
da vsake toliko vržem kar v poomivalni stroj vse “rinke”, za dnevno čiščenje pa uporabljam posebno čistilo za steklokeramične ploščice “delu” in finta je še v krpi – taka z mikrovlakni je absolutna zmaga brez preveč truda.
N.

Imam gorenjevo 3+ eno elektriko in mi je zelo žal, da nimam samih plinastih. Jaz plina ne dam, pa tudi če se malo težje puca. Smo imeli izključno elektriko v prejšnjem stanovanju in mi je plin veliko bolj všeč. Po mojih izkušnjah je bistveno boljša tista plošča s pravim kovinskim robom, ker ti zadržuje vse, kar se polije iz piskrov, ko prekipi itd…po brušenem robu pa samo spolzi.

Jaz imam elektrolux 2 x steklokeramiko elektriko in 2 x steklokeramiko indukcija. Sem zelo zadovoljna. Indukcija je celo hitrejša od plina, nisem pa vzela 4 x indukcije, ker bi rada ponucala tudi stare posode (sem preveč zbirala šparove točke :-)))

Mi mamo samo steklokeramiko, brez plina in je super! Dve plošči sta indukcijski, rabimo sicer posebno posodo, kuha pa se hitreje kot na plinu, regulacija jakosti toplote je hitra, dve plošči pa sta navadni in ju sploh ne rabim. Čiščenje je enostavno- s krpo in vodo, včasih kakšnim detergentom, obstaja pa tudi strgalo, za odtsranjevanje zasušenih zadev.

JOJ, NIKAR NE KOPUJTE GORENJEVE S PLINOM! ČE PA ŽE, POKLIČITE MONTERJE ZA PLIN OD GORENJA!
Mi imamo takšno, ki jo želite kupiti (2 el. + 2plin) in imamo velike težave. Kupili smo jo, ker je bila poceni (78.000). Težave je imel že monter za plin, ker zraven kupljene plišče ni bilo originalnih šob. Menda se jih ne da dobiti, ker jih Gornje nabavlja iz Italije. No, ta monter je za silo zrihtal šobe in plin, vendar ne dela kot bi moralo (težko je prižgati, plin ugaša), pa še železnih nastavkov se ne da več v redu natakniti. Iste težave ima tudi moja teta, ki je kupila štedilnik z enako ploščo.

Jaz bi na vašem mestu kupila samo električno ploščo, če pa že s plinom, pa Elektroluxovo.

New Report

Close