Najdi forum

steklo,da se ne vidi noter

Pozdravček,imamo namen zamenjati okna v stanovanju,ker pa je naše stanovanje v takšni legi,da lahko ostali kukajo v prostor(zavesa do sredine),bi želeli nabaviti takšno steklo,da se ne vidi not. Zanima me,kako se ta stekla imenujejo, kakšne so cene in če ima kdo izkušnje z uporabo teh stekel(kako se vidi ven, koliko je slabša svetloba zaradi tega ipd.)
Hvala!

Stekel, skozi katera bi se v katerihkoli pogojih ven videlo, notri pa ne, ni.

Najbolj uporabljan je stopsol, to je steklo, kjer se noter ne vidi, dokler je notri temneje kot zunaj. Ko pa zvečer prižgeš luč, se bo videlo tudi notri.Stopsol spoznaš po tem, da se blešči z zunanje strani.
Popolne rešitve za tak primer ni. Da bi popolnoma blokirala pogled z zunanje strani, z notranje pa bi se ohranile vse lastnosti prozornega stekla.
Mi imamo v kopalnici altdeutch steklo, to je tako ornamentno steklo, skozi katerega svetloba normalno prehaja, vidijo pa se le obrisi predmetov. Za bivalne prostore pa ni primerno, ker tudi ven ne vidiš jasno.

Steklarski center Leskošek

Hvala,saj tako sem mislila. torej ta stopsol o katerem govorite,kako to izgleda,kako se razlikuje cena od ostalih stekel in koliko % je manj svetolobe zaradi tega (to menda ni folija?).

Navadno izol. steklo zadrži cca 15 % svetlobe, s stopsolom pa 35%. Izvedba se pa podraži za 100 %. Ne, stopsol ni folija, je premaz, orig. tovarniški. Seveda obstajajo tudi še bolj refleksivna stekla, npr. za fasade, ampak v individ. gradnji zaradi cene verjetno ne pridejo v poštev.

Hvala za odgovor,torej če tudi prav razumem, bodo to glede stekla uredili tisti,pri katerih se bom odločila za nova okna. Me pa še zanima,če je to steklo vleče malo na “rumeno”,ker takšna pa sem že od zunaj videla v sosednjem bloku in imajo vsa okna na ta način.

Seveda stekla pridejo z okni, izbira je pa tvoja.
Najpogostejši stopsol je rjav , pa siv. Torej odseva sta rjavi in siv.

Torej je bil tisti,ki sem ga videla z rjavim odsevom najbrž. In kateri naredi manjšo svetlobo v prostoru,katerega bi vi izbrali (stanovanje imamo namreč v kotu,sosedje lahko dobesedno gledajo na naš kuhinjski pult-sicer se za to ne bi odločali). Hvala.

Tukaj imaš cenik obrtne zbornice – za izhodišče glede cen:

http://www.ozs.si/Portals/0/Media/Dokumenti/OZS/Sekcije%20in%20odbori/sekcija%20steklarjev/Cenik%20steklarjev%20411%20OK.pdf

Jaz bi na vašem mestu dala navadna stekla in prosojne zavese, mi imamo take, da ven vidimo, notri pa se ne vidi.

Glede cen: si želim, da bi dosegali cene s priporočenega cenika…

refleks ima tud takšna stekla,imam arcontova okna plus eno okno z takšnim steklom in moram rečt,da res ne vidiš not pa če zraven stojiš

New Report

Close