steklo med omaricami-ima kdo?
Ni res, da je nepraktično. Jaz ga imam že precej dolgo. Najprej sem imela prozorno steklo in to ni tako fajn, ker se vidi umazanija, ki se sčasoma zadaj na steni nabere, zdaj pa imam matirano steklo in je boljše (za čiščenje in za moj okus tudi po izgledu) kot vsake ploščice. Aja, narediti sem dala pa steklarju.
Jaz tudi imam steklo in sem zelo zadovoljna. Naredili so ga pri Steklarstvu Moste, so zelo profesionalni, imamš ogromno barvnih možnosti.
Pridejo vse premerit in se dogovoriš tudi glede vtičnic,steklo zmontirajo seveda tudi oni. Čiščenje je res enostavno – pošpricaš s čistilom za steklo, obrišeš in je čisto – nobenih fug. Steklo imata v kuhinji tudi dve kolegici in sta prav tako zadoviljni.Zakaj bi bilo pa nepraktično pa ne vem:)
anja55 – gre za kaljeno steklo, ki ga naročiš pri steklarju in ti ga izreže, tudi vse odprtine za stikala in podobno ter montira. Montira se bodisi v posebne aluminijaste nosilce ali pa prilepi na steno. Ko je enkrat steklo kaljeno, ne moreš več nič spreminjati – rezati – tako da mora biti na milimeter natančno vse izrezano.
Cene so pa cca 180 € kvadratni meter stekla z neko normalno količino izrezov, če je veliko dodatnih izrezov, računajo dodatno (zna precej podražit zadevo).
Pokliči na različna steklarstva, naj ti dajo predračun, ker so cene hudo različne (tudi okoli 300 Eur/m).
Mi smo pač toliko plačali, imamo ap res precej veliko površino, ker je kuhinja dolga in je steklena plošča na obeh straneh kuhinje. Se pa gotovo splača povprašati pri več steklarjih, ker so cene res različne. Nam je Steklarstvo Moste priporočil znanec, ki je gradbeni inženir in je z njimi veliko poslovno sodeloval.
Meni pa se zdi to super!!!!!
Dejmo ženske mal se postavt zase… slediti je treba modernosti (v kolikor se je da privoščit)… sej še zdaleč niste že za na odpad pa se tudi obnašajte tako:))))
moja mami gre v penzijo, pa bo imela v kuhni vmes okno (mela bo sicer otok zas kuhanje) a se vam to ne zdi super?
Drugače pa -sej čistmo pa vse.. mislim da ni problema… ploščice tudi 2xna teden obrišem čeprav izgledajo povsem čiste….