Najdi forum

stegenska mišica

Pozdravljeni 🙂

Imam majhen problem in ne vem kako naj se soočim z njim.
Pred približno letom oz. dvemi leti sem se odločila za zdrav življenjski slog. Torej zdrava prehrana in veliko športa. Začela sem s telovadbo na sobnem kolesu, saj mi je zaradi moje prevelike telesne teže (tehtala sem dobrih 100 kg pri 15 letih ) sram teči in telovaditi v naravi. Potem, ko sem izgubila nekaj telesne teže in sem postala bolj samozavestna ( torej okrog 90 kg pri skoraj 16 letih) pa sem postala čisto obsedena s tekom. Tekla sem tudi po nekaj ur na dan, vendar ponavadi nizko intenziven tek. Če pa sem tekla manj časa, pa sem imela hitrejši tempo. Zdaj imam 75 kg, ampak sem s svojim videzom več kot zadovoljna, vendar mi problem predstavljajo moje noge, predvsem stegenska mišica.
Imam zelo izrazite stegenske mišice, ampak res ne pretiravam ko rečem, da so ogromne. Lahko bi rekla, da so take kot pri kaksnih bodybilderjih. Predvidevam, da so take zaradi teka in sobnega kolesa. Zdaj me pa skrbi, kako naj telovadim v naprej, da se mi ne bo mišica, še bolj povečevala. Mislim da se lahko od teka kar poslovim.

Res lepo vas prosim za kakršen koli nasvet oz. kam se lahko obrnem za pomoč 🙂

srcica17

Lepo pozdravljena, srcica17

Čestitke za dosežene rezultate in spremembo življenjskega sloga! Velikost oz. oblika vaše stegenske mišice je zagotovo del prirojene posebnosti vašega telesa in jo ne gre pripisovat rekreativni dejavnosti zadnje dve leti. Predlagam vam plavanje oz. nadaljevanje z rekreacijo,kot ste jo prakticirala doslej.

Vse skrajno lepo in srčen pozdrav, Željka Augustinović

AREA VIVA Inštitut za zdrav življenjski slog Institute for Healthy Lifestyle Igriška12,1000 Ljubljana, SLO tel.:00 386 1 423 91 00, www.areaviva.si Željka Augustinovič dipl.SD.,specializ. umetnostne terapije vodja programa Osnovna šola hujšanja [email protected]

New Report

Close