Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Stediril-m

Stediril-m

Hojla!

Po dolgem času se javljam tudi jaz. Pripravljam se na histeroskopsko operacijo septuma. V petek sem začela jemati kontracepcijske tablete stediril-m kot pripravo na operacijo, da se mi stanjša sluznica.
V tem pa ful tiči ironija …. to so kontracepcijske tablete…. jaz pa hočem bebija…..a ni to ironično?
Kaj mislite ve? Potem pa se naročim in mi pove, da naj pokličem, ko bom imela naslednjič M (čez 1 mesec) in mi da zaporedno št. 953.
Ej ful sem bila jezna. Tiste tablete moram zdej jesti 2 mesca pa ful me glava boli od njih in nasploh sem vsa čudna.
A mi lahko kera pove kako je bilo kej z njo in, če pozna tak primer. Pa pol vem da vsaj 3 mesca ne smeš delati na otročku (jaz pa komej čakam) .
In kako je pol z zanositvijo. Prosim, če mi lahko kera kej napiše.

LP Ema

Kako te razumem.Ko sem šla pred nekaj leti k dermatologi,ker so se začeli mastiti lasje in so izbruhnile akne-ugani kaj mi je priporočal :DIANE tbl.Ostala sem kar precej slabo.
Enkrat pozneje pa sem slišala celo.da je to dobra terapija proti PCO.Prava ironija res…..
katja

Draga Ema
Ne vem kako to, da si dobila ti pred histero kontracepcijske tabletke.? Jaz, ko sem imela histero za odstranitev septuma sem dobila tabletke Danoval……. Kaj je to sedaj kaj po novem ali kaj? Jaz vem, da meni še nikoli niso dali KT. Zakaj so tebi dali pa ne vem……. Upajmo na boljše. Saj ni mus, da moraš ravno čakati tri mesece, da lahko zanosiš saj nič ne škodi. Kaj pa nekatere, ko so zanosile kljub temu, da so jemale redno KT. in so donosile zdravega otročka. Ner sekiraj se ti kar v akcijo po histeri. Želim ti čim manj trpljenja in, da zanosiš čim prej.
Lep večer
Doroteja

Hojla!
Tudi jaz imam histeroskopijo in laparoskopijo. Dobila sem št. 784 in se moram
11. 10. javiti na GK tešča, operirana pa bom 14. 10. Nič niso omenjali kakšnih tablet za stanjšanje sluznice. Pa še to: na dan operacije bom ravno po O, zato se ta mesec sploh ne upam imeti spolnih odnosov, da ne bi slučajno zanosila pred operacijo.
Res je čudno, da ima vsaka drugačne izkušnje.

Tašika

Ema

Čeprav sama nisem imela težav z nepolodnostjo, večkrat kukam na ta forum v upanju, da bo spet katera napisala lepo novico. Tokrat pa se oglašam predvsem zaradi tistih 3 mesecev po jemanj KT – to je nek rok, v katerem naj bi se sčistil, če jih jemlješ dolgo, vendar, če je telo pripravljeno na nosečnost, zanosiš lahko tudi prej. Sama sem jih jemala 7 let. Potem sva se odločila za otroka in sva planirala otroka takole čez leto in pol – ko se vsaj 3 mesece čistim, 3 mesece delava in 9 mesecev pa bo leto in pol, ko bova doštudirala. Pa sem bila noseča prvi mesec po prenehanju jemanja stedirila. Zdravnik je rekel, da ni s tem nič narobe in da se to velikokrat zgodi, saj hormoni lahko zanositveno sposobnost celo povečajo.

Torej – po mesecu ali dveh jemanja res ni razloga, da bi mogla čakati in se bati zanositve. Imam dva zdrava otroka, po KT tabletah. Oba narejena prej kot po treh normalnih ciklusih!

Vsem želim, da v prihodnjem letu postanete mamice. Ohranite optimizem in bodite vztrajne. Vztrajnost se vedno obrestuje. Sreča pa pride slej ko prej!

Živjo Ema

Tudi jaz sem morala pred histero jemati Stediril, da se je sluznica stanjšala in tudi jaz sem bila enako presenečena kot ti, zato sem svoji gin povedala, da teh tablet ne bom jemala, saj vendar želim zanositi. Lepo mi je povedala, da brez tablet ne bo šlo, saj če je sluznica predebela, je večja možnost, da začneš med operacijo krvaveti in jo morajo zato prekiniti in ponovno operirati. In veš kaj, pridno sem jedla tabletke:))))
Tri mesece pavze po histero pa priporočajo zato, da se ti sluznica na operiranem mestu obnovi, ker če bi takrat zanosila in bi se zarodek prijel tam kjer ni te sluznice bi zelo kmalu splavila.

Pozdravček in srečno

Hvala punce za vaše odgovore, ker ste me ful potolažile.
Učinek teh tablet mi je znan in tudi čas 3 mesecev je zares potreben za to, da se slunica obnovi in prekrije rano. Tako, da mi je to jasno.
Jaz pa sem v bistvu bila bolj proti tabletam, ker jih nikoli nisem jemala.
Upam samo, da mi ne bojo škodile saj na tistem listku, ki ga dobiš zraven piše, da povzročajo prehodno neplodnost ..?????….jaz se pa zdravim za neplodnost.

Ma ni kej. A mogoče katera ve, če dobiš bolniško po operaciji in kako vse skupaj zgleda. Ma strah pa me niti ni, ker sem imela že abrazijo po spontanem splavu letos junija in se tolažim, da je ta histero. samo stopnička do uresničitve moje želje.:)))))….upam.
A je keri ratalo zanositi (kmalu) po tem posegu????

Lp Ema

New Report

Close