Najdi forum

Stediril D

Spoštovani!

Sem uporabnica Stediril-a D.
Ko sem ta teden dvigovala tabletke v lekarni, me je farmacevtka opozorila, da le-teh tabletk počasi ne bo več možno dobiti, da se umikajo iz prodaje.
Zanima me, kaj jih bo nadomestilo; glede na to, da sva pred par leti z mojo ginekologinjo že poskušali zamenjati tabletke za kake z manj hormoni, pa se ni obneslo.

Lep pozdrav!

Barbara.

Proizvajalka zdravil Krka se je očitno odločila, da preneha z izdelavo Stedirila. Bojim se, da Vam ne bom mogla odgovoriti na Vaše vprašanje glede nadomestila za zdravilo. Vaša zdravnica Vam bo zagotovo iz razpoložljivega nabora izbrala drugo ustrezno zdravilo

Nada irgolič

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Baje bo zdravilo pri nas tržil Novartis.

Hvala za sporočilo. Veseli me, da boste preskrbljeni.

zakaj se pa druga niso obnesla? lp

Stediril D je zopet v slovenskih lekarnah. Trži ga filrma Wyeth Whitehall.

Pri ostalih KT ( pa sem jih poskusila kar nekaj, ko sva z ginekologinjo iskali rešitev) so se mi pojavljale vmesne krvavitve, menstruacija je trajala tudi po 14 dni; običajno pa sem začela krvaveti na 8-10 dan po zadnji menstruaciji in prenehala po 5 ali 6 dnevu – če sem prenehala tudi z jemanjem KT, če pa sem jih jemala naprej, pa sem krvavela tudi po 3 tedne.
Sicer ne toliko, da bi se mi poslabšala krvna slika, pa vseeno brez vložkov nisem mogla nikamor.

Pri Stedirilu D pa v par letih jemanja nikoli ni prišlo do kake zmešnjave, ciklus izjemoma odstopi za 1 dan (mogoče 1 ali 2x na leto), prenašam jih dobro, pritisk ni kaj narasel in tudi zredila se zaradi njih nisem.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close