Steam buggy
Pred časom sem zasledila, da se sprašujete kakšen je Steam buggy, ki se ga da kupiti preko TOP SHOPA (morda še kje, ne bi vedela). No, mi smo ga naročili in prejeli ravno na silvestrovo, zato vam bom napisala svoje mnenje glede njega.
Reklama je reklama, vendar pa vam povem, da pečico res enkratno očisti. Malce sem pozabila nanjo za kar nekaj časa, pa me je prevzela reklama in sem se odločila, da ga bom sprobala. Sicer ne gre tako zlahka kot kaže na reklami, res pa jo na koncu očisti, da je kot nova ( z malce truda). Sama sem sicer morala kljub reklami (brez čistil) uporabiti Mr. Muscolo peno, da je razkrojila trdovratno maščobo, ki je bila tam res predolgo, nato pa sem šla z buggijem skozi in res je preprosto. Meni se je že zaradi pečice izplačal nakup.
Tudi vodni kamen lepo očisti, še posebno fino pa je za tla in tapison (seveda, če ne uporabljate globinskega vodnega sesalca, saj potem je buggy praktično brez pomena). Kako bi očistil vrtno pohištvo pa ne vem, ker ni čas za čiščenje tega, pa še v kleti imam spravljenega.
Pomankljivosti so le naslednje:
* precej je majhen (kar je dobro, če ga nosiš na hrbtu, če pa ga želiš imeti na tleh pa je nepripraven, saj nima gibljivih koles)
* majhna prostornina za vodo (prib. za 15 minut čiščenja)
* kratek vtikač za elektriko
* komplet vsebuje mnogo priključkov, slabost je le v priloženih dveh krpicah za tla, ki so le za enkratno uporabo (slaba kvaliteta krpic, saj niso pretirano vpojne)
Zdaj pa se same odločite ali ga boste kupile ali ne, meni osebno pa ni žal tega nakupa.
Lepo se imejte še naprej!
Alja** hvala za nasvete. Ravno včeraj sem se spraševala a je ta aparat res tako dober kot prikazujejo po TV. Zanima me tudi, a je mogoče potem tla (ploščice, linolej) in kopalnico očistiti brez čistil. Ker imamo v družini probleme z alergijami, bi mi to zelo prav prišlo. Hvala za odgovor in lep dan želim!
Ploščice, linolej očisti brez čistil in to zelo dobro. Če pa je primerno za alergike pa ti ne bi znala povedati. V navodilih sicer nič ne piše ali lahko daš kakšno dišavo noter poleg vode, vendar pa mislim, da težav pri tem ne bi smelo biti. Najbolje pa je, da pokličeš TOP Shop in jih povprašaš. Tam bi že morali vedeti.
Steam buggy je namreč zelo podoben ali celo identičen mašinci, ki se je imenovala 100Gradi (100 °C celzija, saj je deloval na tej temperaturi in je razkužil vse kar se razkužiti da) oz. po domače smo ji rekli kar “micka”. Ta napravica je bila kakšnih 20 let evforija na našem trgu in vsi, ki so hoteli dati kaj nase so si jo nabavili (seveda v Italiji). Tudi mi smo imeli tak strojček, dokler se ni pokvaril (leta pač naredijo svoje) in idealni nadomestek se mi zdi buggy.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Glede čiščenja ozračja pa le vprašaj prodajalca.
Lepo se imej še naprej!