Ste zapufani?
Jaz o mojem minusu, ki je včasih večji, včasih manjši ne bom razpravljala. Trudim se že eno leto, da luknjo, ki nastane proti koncu meseca, zamašim, pa ne gre. Pa registracija avta, pa popravilo, pa kakšna investicija, pa dopust, pa okrogli rojstni dnevi…….varčevanje v NVS. Moj dragi je bolj discipliniran. Pa saj niti ne vem, če je to pri meni pomankanje discipline. 90 000 registracija + 28 000 popravilo avta in menjava gum v istem tednu menda minus na koncu meseca ni pomankanje discipline, a? Jesti pa je tudi potrebno.
Skratka živiva od lastnih (malo nadpovprečjem) plač in regresov, plačujeva najemnino, vrtec in vse položnice, voziva stare avtre…….pa se imamo pravzaprav še vedno čisto lepo. Tudi materialno. Če bo tako še naprej, se ni ravno za pritoževat. Da le bomo vsi zdravi in oba v službah.
Se pa že počasi privajava na finančni šok pri gradnji hiše. Sedaj imava že vsak mesec nekaj stroškov z urejanjem papirjev in soglasij. Najhujše pa še pride.
Ampak za domek se pa splača malo zategnit pas. Saj je le nekaj let.
No, saj to mi ni jasno!!!!
Naj razložim našo situacijo:
Plače malo nad povprečjem. Stanovanje v družinski hiši in avto na kredit.
Za hrano in plenice in bencin nam gre približno 80 – 100 jurjev mesečno. Rednih stroškov (elektrika, voda, telefon, mobiteli, časopisi, siol…) je okoli 100 jurjev + (če preračunam) cca. 15.000 mesečno za kurilno olje. Približno 40.000 – 50.000 gre za vzajemce in življenjsko ter nezgodno zavarovanje za vso družino. 45.000 je obrok kredita za avto…
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA – le kam gre preostalih 100.000???????? Najverjetneje v kosila oz. malice med delovnim časom (za moža in zame), kakšna kava, sok ipd.
Ko tole preberem, vidim da imaš prav. Morali bomo biti bolj skromni. Predvsem bomo morali zmanjšati kapaciteto hladilnika in shrambe.
Upam, da bomo v naslednjih mesecih ostali brez plenic :)), kar bo tudi povečalo “budget” za kakšnih 10 – 15 tisočakov.
Na dopust bomo šli. In to že v začetku junija, v občinske apartmaje, kjer je cena SUPER ugodna (3.300,00 SIT na dan za apartma – ne glede na število oseb).
V tujino si ne upam na dopust. Ravno tako si ne upam v toplice – žal je za nas predrago…
Uf, se mi zdi, da je tale debata kar konstruktivna. :))))
Bomo že kako, kajne!
Nataša
Ena plača, otroški dodatek 8800 sit, kredit za stanovanje (ki ga odplačujema ob pomoči staršev) sreča, da sva se v preteklosti vsaj enkrat pravilno odločila, in da nam starši občasno z kakšno subvencijo pomagajo. Kako bo z dopustom? ČE bo regres bo dopust. Zakaj če? ker v prejšnjem podjetju je bil regres izplačan na račun stimulacije in ostalih variabilnih delov plače tako, da ga je bilo v resnici za slabih pet tisočakov pa še to na obroke:( No ampak zaenkrat v tem smislu dobro kaže (dopust BO!)
L.P.