Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ste bile kdaj jezne na svojo frizerko?

Ste bile kdaj jezne na svojo frizerko?

Naslov pove vse!
Zaupala sem ji 300% že nekaj let, vedno sem bila lepo sfrizirana, lepi prameni… skratka tip-top. Prejšnji teden pa me je nekako prepričala, da me namesto blond pramen pobarva celo na blond, jaz tepka pa sem po oklevanju popustila in glej ga zlomka, zdaj nisem blond ampak lisičje oranžna. Počutim se GROZNO, izgledam kot kak bolnik – bleda, bljak… bljak. S frizerko sva že govorili o tem in predlaga, da bo barvo popravila, ampak kako bo popravila oranžne lase nazaj na lepo blond?! Seveda se vleče ven, češ da se nisem navajena, češ da… bla, bla, bla. Jaz pa si želim nazaj svoja lepa blond pramena!! Zdaj ne vem, ali naj bi bila jezna nase, ker sem popustila (pa nisem bila sigurna), ali bi bila jezna nanjo, da po 15-letnih izkušnjah totalno zabluzi.
Pa sem se izkašljala.
LP Lilija

Joj, kaj bi dala, da bi bila jaz lisičje oranžna. Vse kar mi dajo gor, potegne na blond;(((

Mogoče ti pa res paše, sprememba po nakej letih vsakomur koristi. Kaj pa, če bi si dala za en odtenek temnejši puder, kot ga imaš sedaj (oz. malo spremenila make up), ker na tako barvo las res ne paše čisto bleda koža.

Ne vem, kaj pa pravijo drugi? Počakaj nekaj časa, mogoče se pa res navadiš in ti bo še všeč. Tisti blond prameni so lahko tako dolgočasni, zdaj je res bolj moderno malo na oranžno oz. bakreno. Ziher si dobra:)

Hvala za tolažbo, ampak več kot sem naličena skoraj ne morem biti, saj bom kmalu kot maškara. Nekako nisem navajena imeti veeliko make upa, da ne bo pomote, za make up pa sem poskrbela že prej pred lisičkasto barvo in sicer vsak dan, tko da… komaj cakam blond pramene nazaj!
LP Lilija

Ja, sem bila jezna na svojo frizerko.
Priporočila mi jo je tašča. in na začetku je bilo vse lepo in fajn.
potem pa pridem enkrat in je bila vsa furjasta in me je na brzino odpikala. doma študiram in tuhtam, malo prekratko me je postrigla! n
naslednjič grem zanalašč k njeni konkurenci. Tašča ji je povedala, da sem šla k sosedi se sfrizirat in glej ga zlomka naslednji dan jo srečam na cesti..me še poznati ni hotela…
in jaz spet študiram..ja, morda je bila pa samo slabe volje, da me je tako na brzino postrigla.

no, danes pravim: imajo biti pravico slabe volje, imeti slab dan, ampak me smo še vedno njihove stranke in za nas ne smejo biti slabe volje in svojo storitev ne narediti tako kot se šika!

---------------------------------------------------- Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Tudi meni je na svetle lase zadnjič vsiljevala oranžne pramene. Mogoče so moderni, ne vem. Sem se prišla pa samo ostrič.

Uf, tudi jaz sem že bila jezna na frizerko. In to zeloooo. Pa sem jo enostavno zamenjala. Z zdajšnjo sem zadovoljna, ker svetuje in ne prepričuje.

LP

nika

Vem kako je, ce hoces biti blond, pa prides ven oranzen. No, hvala bogu da obstajajo barve za lase, pa se da vse popravit. Ena možnost je, da ti naredi s peroksidom čim svetlejše pramene na oranžno podlago, nato pa vse skupaj pobarva z kaksno drugo barvo ki ti je vsec. Ne-prameni bodo ostali temnejsi, prameni pa svetlejsi in bo zgledalo dokaj naravno. Druga varianta je, da ti pramene pobarva z zlato (tako jim da barvo, pa se prepreci da bi oranzna spet udarjala ven), osnovo pa z malo temnejso barvo, ki bo prekrila oranzno nesreco. Veliko srece.
A ja, vsak ga kdaj polomi. Ce ga je v 15 letih samo enkrat…? Jasno pa je, da ce necesa ne zelis v resnici in samo pristanes na idejo, ti je kasneje zal. Tudi meni je bilo. Samo da sem se jaz potem morala ostrici na najkrajso mozno varianto, ker sem pristala na poskuse z dolzino!

Ne vem, kako je to ratalo profesionalni frizerki, ampak če je potegnilo na oranžno pomeni, da barve ni dovolj dolgo pustila na laseh, morda je bila nekvalitetna barva, ali pa imaš ti toliko rdečega pigmenta (kakšne imaš pa svoje lase?)
Obvezno naj ti popravi nastalo škodo. Zastonj, jasno!!! Saj se da! Preverjeno! Pa nikar naj se ne vleče ven, da se TI nisi navadila na barvo. Ko ti bo popravila, pa zamenjaj frizerko in salon. ZA VEDNO!!!

LP, N.

Tudi jaz imam toliko rdečega pigmenta, da bi bila tudi po pramenih oranžna, če me ne bi po pramenih obvezno pobarvali še na srebrno. Verjetno želi isto poskusiti tvoja frizerka in srebrna, oz. siva barva res ubije oranžno ali rumeno. Poskusi – zgubit tko nimaš kej,

lp
ajla

Mislim, da ti lahko pomaga tudi tvoja frizerka.

Nekatere imamgo toliko rdečega pigmenta, da vedno original potegne na oranžno. Zato obstaja poseben preliv, ki ti ga nanese na mokre lase (modre barva). Končni izgled: lepa blond barva.

Glede pramenov: mogoče ti lahko zdaj naredi še temne pramene?

Jaz hodim k moji frizerki že 15 let. V vseh teh letih se je samo enkrat zgodilo,
da nisem bila zadovoljna z njo. Ni šlo za barvanje, temveč me je ostrigla preveč na kratko in je bila katastrofa.Bilo ji je grozno žal in se je opravičevala 100 na uro. Od takrat (tega je 2 leti) se dogodka še vedno spominja in vedno reče , da tako na kratko kot takrat pa nikoli več.

Moja je z razliko večine ostalih v mojem kraju zelo natančna. In sem zadovoljna.

No in pred dobrimi dvemi leti sem začela s sončnimi prameni. Prvič v Kopru. Ko je bil narastek, Koper nedosegljiv , pa hajd k moji. Naredila pregoste ali predebele, in presvetle, tako, da sem bila ob ušesih in spredaj že skoraj čisto blond. Fuj.

In s temi predebelimi prameni sem se otepala skoraj dve leti, da so izrastli.

Sem pa šla še večkrat naredit sončne pramene, sem ji pa kar rekla, naj naredi čisto tanke in ne zelo svetle. Sedaj je pa vse v najlepšem redu.

Jaz sem na videz blond, bolj temne barve, a blond, toda če želim biti bolj ornk blond, mi vedno potegne na oranžno. tako da sem obupala 🙂
T.

Ko sem bila še mlajša in dolgolasa, me je bratrančeva žena prepričala, da se malo postrižem. Rezultat, tako sem se zjokala, da je bilo še frizerki hudo. Zdaj se smejim, ampak takrat sem si pa obljubila, da me frizerji ne vidijo več. Pregrešila sem se samo za maturantski ples in poroko. :))
z.

Ko me je trikrat zapored moja frizerka ostrigla čisto isto, pa nikoli tako, kot sem hotela (puščala sem dolge lase, prišla popravit obliko, pa me je vedno ostrigla enako kratko kot preteklikrat, tako da lasje niso nikamor zrasli) sem jo enostavno zamenjala. Zaenkrat sem zadovoljna, če pa spet ne bom, bom šla pač drugam.

Želim ti lepo frizuro, tako kot si jo želiš, če je predlagala popravek, naj ti ga neredi, seveda na njene stroške.

Ne se na frizerko jezit, saj si sama pristala! Mogoče se pa moraš samo privadit na spremembo.
Če pa si re sjezna jo pa zamenjaj, ampak prej razmisli!

Saj se ne jezim na frizerko, v bistvu se jezim nase, da sem sploh taka tepka, da sem pristala v nekaj, v kar nisem bila popolnoma prepričana, zamerim pa ji tak kiks, ki menim, da so čisto frizerske osnove. Ker je že po nekaj minutah videla, da zadeva vleče na rdečo bi lahko primerno ukrepala, morda bi bil še čas, sedaj pa čas potrebujem samo jaz, da počakam, da lasje zopet malce zrastejo.
Toliko o tem!
Rdeča Lilija

V frizerskem salonu, kamor sem pred časom hodila, me je frizerka, takoj ko sem vstopila, še preden sem se slekla, na ves glas vprašala: A boste strigla? Vse stranke so se nenkrat obrnile k meni…Pogovarjala sem se z marsikatero in vsaka mi je omenila ta “pozdrav”. Za vedno sem se od tega salona poslovila. No, tudi friziranje mi ni bilo preveč všeč.
Potem sem se odločila za salon, kamor je zahajala tudi moja mama. Zelo se je pohvalila z uslugami, sama sem bila pa malo skeptična glede na to, da se je v tem salonu frizirala več ali manj samo starejša generacija. In res! Nikakor nisem mogla naučiti frizerke, kako si želim, da me postriže. Vedno je rekla: To ni za vas! – Adijo.
Potem sem bila enkrat pri Miču; v Merkatorju ima salon. Tu me pa moti, ker v majhnem salon(čk)u strižejo moške in frizirajo ženske skupaj. To se mi pa sploh ne zdi v redu. Sedaj imam frizerko pri kateri lahko med friziranjem dobesedno zaspim in se zbudim s frizuro, ki mi je res všeč. Vse moje želje upošteva, nikoli ne kiksne. Imam, končno, res srečo!
Ja, izbrati in obdržati dobro frizerko, je res uganka!
Zate Lilija pa nimam drugega nasveta kot to, da se čimkrajše postrižeš, da ti na ta način vsaj na videz lasje čimprej prerastejo barvo. Da bi se pa ponovno barvala – barva na barvo itd. pa ni preveč dobro za lase. Sreča, da lasje rastejo!

V frizerskem salonu, kamor sem pred časom hodila, me je frizerka, takoj ko sem vstopila, še preden sem se slekla, na ves glas vprašala: A boste strigla? Vse stranke so se nenkrat obrnile k meni…Pogovarjala sem se z marsikatero in vsaka mi je omenila ta “pozdrav”. Za vedno sem se od tega salona poslovila. No, tudi friziranje mi ni bilo preveč všeč.
Potem sem se odločila za salon, kamor je zahajala tudi moja mama. Zelo se je pohvalila z uslugami, sama sem bila pa malo skeptična glede na to, da se je v tem salonu frizirala več ali manj samo starejša generacija. In res! Nikakor nisem mogla naučiti frizerke, kako si želim, da me postriže. Vedno je rekla: To ni za vas! – Adijo.
Potem sem bila enkrat pri Miču; v Merkatorju ima salon. Tu me pa moti, ker v majhnem salon(čk)u strižejo moške in frizirajo ženske skupaj. To se mi pa sploh ne zdi v redu.

Sedaj imam frizerko pri kateri lahko med friziranjem dobesedno zaspim in se zbudim s frizuro, ki mi je res všeč. Vse moje želje upošteva, nikoli ne kiksne. Imam, končno, res srečo!
Ja, izbrati in obdržati dobro frizerko, je res uganka!
Zate Lilija pa nimam drugega nasveta kot to, da se čimkrajše postrižeš, da ti na ta način vsaj na videz lasje čimprej prerastejo barvo. Da bi se pa ponovno barvala – barva na barvo itd. pa ni preveč dobro za lase.

Isti primer kot pri meni,imela sem lepe blond pramene na svetlo rjavi podlagi in je prislo zelo naravno in lepo,nakar mi zadnjic omeni,da bi mi rada malo spremenila barvo, da sem ze dolgocasna s tisto in mi je res kljub temu,da sem ji rekla naj ne daje gor,ker se mi zdi da bo prijelo lisicje in kaj se je zgodilo bila sem totalna lisicka saj tako so me klicali doma.pocutla sem se grozn,zalostna sem bila.tudi jaz sem bolj blede polti zato mi tista barva ni prav nic pasala,pa se licila niso sla zraven katera imam.en teden sem trpela v tej barvi potem sem jo poklicala in ji rekla da se enostavno ne pocutim jaz in naj mi popravi kakor ve in zna pa tudi ce sem kar rjava.No sla sem nazaj in mi je na to barvo dala vec bolj gostih blond pramenov in ti povem da sem tako zadovoljna kot se nikoli,vsi so rekli zdej je pa to to.Barva las je zdej res tako lepa med zlato blond super ne morem je prehvalit.Bolj me pozivi pa se lasje so videti bolj zdravi.Upam da ti bo povrnala tvoj look. LP

New Report

Close