Stave-odvisnost
Naj razložim situacijo:
mož vsak dan igra športne stave, res je že prav odvisen od tega, nite en dan tega ne spusti, vplačuje pa tudi po 20 eurov, da bi pa zadel, pa sami veste da je majhna možnost, to se zgodi mogoče enkrat na mesec in to kak drobiž, mogoče 100 eurov on se tega niti ne zaveda, jaz sem pa zaradi tega že vsa v depresiji, kajti za to porabi vedno več denarja, nama pa komaj gre iz meseca v mesec, no njemu je itak vseeno, saj so stave zakon.Jaz pa ne vem kje vzeti denar za položnice, za hrano, v glavnem za življenje.Miljon krat sem mu že rekla da naj neha, da zaprevi preveč denarja, a njemu je vseeno.Ko pa nimam za plenice in take stvari za otroke, pa se vedno moram sama znajdit kako naprej.
Prosim pomagajte, svetujta, že sem poskusila marsikaj, od skrivanje kartic, do dvignjenega denarja in dajanja na drugo kartico za katero ne ve…čisto sem že obupana, ima gdo kakao dobro idejo, pa prosim ne mi tu s kakim pametovanjem, kajti sem že zadoti obupana, da bi mi še kdo dodatno najedal živce.
Hvala
Obrni se na: 080 63738 oz. [email protected]
Zasvojence včasih strezni samo ultimat: družina ali stave (no, včasih pa še to ne). Vmesne poti za zasvojence ni.
MOral se bo premagovati vsak dan posebej, a če bo sam hotel, bo šlo.
Drugače vam lahko vsem uniči življenje.
Na voljo ima tudi nekaj skupin za pomoč zasvojenim.
Torej, mirno, a odločno postavi zahtevo in počakaj na odgovor.
Potem skladno ukrepaj.
V najslabšem računaj tudi na konec skupnega življenja.
To je zasvojenost, primerljiva z ostalimi resnimi zasvojenostmi. Zato te razumem, to je problem in ukrepati moraš.
Kot prvo, se zmeni glede denarja. Preprosto ob plači poskusi urediti tako, da dobiš en del ali večino, njemu ostane “žepnina”. Prekliči svoja pooblastila v banki, če si mu jih mogoče dala. Pazi tudi na ostalo premoženje.
Potem pa naprej, definitivno rabi zdravljenje. Ali mogoče za začetek pogovor še z nekom, ki ga ceni in mu bo povedal isto kar mu že ti govoriš.
Še enkrat sem šla brati tvoj zapis. Vidim, da si glede denarja že ukrepala pa se ni izšlo.
Glede na tvoj opis resnosti problema, bo najbrž res potrebno iti do konca, na nož. Ga torej postaviti pred dejstvo – stave ali družina. Omeniti ločitev. Ga torej res dobro pretresti, presuniti, da se bo zavedel, kam rine, on in z njim tudi zakon, dom.
gre za odvisnost. Če vsak dan igra in se temu ne more odreči.
Namesto, da porabi denar na stavah, naj raje dela dodatno, magari na črno, in bo več zaslužil.
mater , me jezijo taki dedci, ki s svojimi dejanji škodijo družini.In ki mislijona lahek način obogateti. Brez dela ni jela.
To je resen problem zrel za svetovalca oz. za takojšnje ukrepanje.
avrbnja ukrepaj in to hitro. Sama s tovrstnimi odvisniki delam že 15 let in gre za zelo resne težave, ki jih sam ne bo nikoli uspel rešiti.
Tako kot alokohol, droge itd. gre tudi pri igrah na srečo za čisto pravo odvisnost kjer je potrebno zdravljenje.
Ljudje, ki jih v to povleče so sposobni zapraviti vse kar imajo, prodati hišo (to navadno izgubijo ker so vsepovsod zadolženi) in ostalo imetje zato, da lahko igrajo.Poznam bogataše, ki so bili lastniki tovarn in danes živijo v prikolici. Še vedno vsak dan igrajo.
20€ na dan je v mesecu ali letu zelo veliko denarja. Vedet pa moraš, da bo znesek rastel.
Postavi ga na realna tla in mu postavi resne ultimate. Obstajajo terapije, ki pomagajo pri zdravljenju.
Ti se pa maksimalno zavaruj in si dajej denar nekam kjer on nima dostopa. Istočasno se pa zavedaj, da to lahko ne bo dovolj saj če denarja ni doma so ga bo pa izposodil. Seveda prej ali slej je to treba vrnit.
Ljudi, ki takim posojajo denar z oderuškimi obrestmi je pa ogromno saj gre za zelo lahek zaslužek.
http://www.zd-go.si/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=478
http://www.ustanova-odsevseslisi.si/ustanova/o-odvisn-hazard.htm
http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/329970
http://igralnice.ne-hvala.com/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=53
S stavami se da dobro zaslužit, samo prave tekme moraš napisat…-)))
Hec!
Tud jz igram stave, skoraj vsak dan, no ja, razen zdej čez poletje ne…Samo da igram za “male pare”…tko, da tud če dobim, glih ni za okrog past.
Je pa bil zadnjič en fajn film o ženski, ki je ves denar porabila na igralnih avtomatih… pa še krast je začela iz firmne denar. Končala je v zaporu.
Ne vem kaj bi ti svetovala, po moje je res najbolš, da se obrneš na kako pomoč, ker to je res že odvisnost v pravem pomenu.
Samo tega se ti še manjka, da bo začel fehtat denar od kolegov in sodelavcec, pa ga ne bo mogel vrniti.
Pozdravljeni, tudi sam igram, vendar se kontroliram, saj si točno razporedim sredstva.
Poznam pa enega človeka, ki je dandanes (pri svojih 45letih) odvisen od stav in moram vsak dan vplačati minimalno en listek…večinoma igra za 10eur ali celo več na dan (odvisno od dneva in št. tekem).
Takim skoraj da ni pomoči, tudi če rečejo, da na bodo več igrali, se bodo zlagali. Predlagam da gredo vsa finančna sredstva v tvoje roke, saj je to edina možnost, da vam ne zakocka vsega….TO JE PAČ REALNOST NA ŽALOST.
So ljudje, ki z igrami na srečo obračajo velike denarje. Ti ljudje imajo ponavadi natančno izdelano strategijo igranja in predvsem veliko samokontrolo ter disciplino. Potrebno je namreč ozavestiti evforijo zaradi dobitka ali izgube in pod tem “evforičnim napadom” ne igrati.
Vse to pa ponavadi večini ljudi ne uspe. Še posebej so k temu nagnjeni moški, čeprav lahko sploh na kakšnih avtomatih opazimo vedno več žensk.
Ekstaza dobitka, izgube in potem zopet dobitka se lahko glede na izpovedi nekaterih mojih klientov primerja z zadetostjo pri trdih drogah. Dodatna težava je, da vsaj na kratek rok “igralniška zadetost” ne povzroča očitnih telesnih težav in, da je ta odvisnost družbeno sprejemljiva, enostavno dostopna in zelo marketinško podprta.
Tako kot pri vsaki odvisnosti je najprej potrebna abstinenca, v tem času si lahko hazarder pomaga z določenimi zdravili ali prehranskimi dopolnili s katerimi se deloma uravnava počutje. Potem je potrebno začeti delati na vzrokih za nastalo situacijo. Pogosto je vzrok zelo slab odnos z enim ali obema staršema v otroštvu, šibka vitalna energija, in izguba smisla (kompasa) v življenju.
Za vse odvisnosti velja, da jih je težko dolgoročno premagati, če odvisniki ne najdejo nekega smisla v življenju. Zato je primerna podpora ožje in širše socialne mreže bistvena In, najpogosteje se odvisniki odločijo za zdravljenje zaradi bolečine. To v našem primeru pomeni: bankrot (ko se razblinijo iluzije), ločitev, grožnje izterjevalcev, grožnje družini, jasna meja, ki jo postavi partner ipd.
V Ljubljani obstaja klub anonimnih hazarderjev (verjetno pa še kje drugje v slo). Katerakoli skupina za samopomoč bo dobra. Hazarderje sprejemajo tudi v psihiatričnih bolnišnicah na oddelkih za odvisnosti. V vsakem primeru pa priporočam, da si vaš mož najde psihoterapevta s katerim bo obdelal določene teme.